Till bloggens startsida
Tack, Del Piero!
Publicerad: 2012-06-30 14:52

I dag löper hans kontrakt ut. Alessandro Del Piero har publicerat ett öppet brev till Juventus fans. Han tar ett slutfiltigt farväl efter 19 underbara år i klubben.

Jag växte upp när Serie A fortfarande var världens bästa liga och när TV3 hade sitt fantastiska program Uno Kryss Due med Thomas Nordahl. Oj, vilka minnen.

Serie A har alltid legat varmt om hjärtat, bortsett allt fusk, men Juventus har aldrig varit mitt lag. Däremot har Alessandro Del Piero alltid varit en förebild, en hjälte.

När jag som pojk drömde om att bli proffs var det om att spela i Milan tillsammans med Del Piero och Marco van Basten.

När Van Bastens karriär hastigt tog slut, tror jag gick i andra klass om jag inte minns fel, var det bara Del Piero som gällde.

Hans elegans, briljans, teknik, målsinne, känsla, ledarskap och ödmjukhet... ja jag kan fortsätta ännu mer, det har gjort honom till en av världens bästa spelare - i nästan 20 år.

Del Piero är en sann förebild. Trots sin hyperstatus i Juventus har han aldrig klagat över att få sitta vid sidan och titta på. Det är den inställningen och attityden som genomsyrar den gentleman han är - som när han vägrade lämna klubben och lovade att ta den tillbaka till Serie A efter Calciopoli.

Alessandro Del Piero är beundransvärd. Han är praktexemplet för en idrottsman, för en människa.

Nu när Del Piero lämnar Juventus tappar Serie A en del av sin glans. Han tillsammans med ett dussin andra spelare har varit Serie A för mig.

Zlatan Ibrahimovic i all ära, men det är Del Piero som är kung, drottning, prins och prinsessa i Serie A.

Jag bugar för en fantastisk karriär och tackar för många fina minnen som fick mig att älska italiensk fotboll.

Läs delar av Del Pieros öppna brev på svenska här. 

Vill du läsa hela brevet på engelska, klicka här.

Annons: