Till bloggens startsida
Hammarby grämer sig nog över Hyseni
Publicerad: 2012-06-21 17:58

Fuad Hyseni testade först med Assyriska FF på försäsongen, men strax därpå även med Hammarby IF. Anfallaren gjorde dock ingen bra testmatch med Bajen. Han själv var inte nöjd med sin match efter en hyfsad träningsvecka.

– Det har gått helt ok. Under veckan, på träningarna, kändes det bra. Idag på matchen gick det tvärtom, det gick inte alls bra. Sådan är fotbollen ibland, sa Fuad Hyseni till fotbolltransfers.com då.

– Sedan får vi se vad som händer. Jag kommer att snacka med dem imorgon igen. Så som det ser ut just nu så tror jag inte det blir någon fortsättning, fortsatte han.

Bajen nobbade mycket riktigt Hyseni. Det han presterade på träning övervägde inte en mindre bra match.

Assyriska var dock nöjda med Hyseni och knöt till sig honom på tre år efter att ha löst utbildningsbidraget med Qviding FIF.

Nu gör Fuad Hyseni succé i Assyriska och jag är rätt säker på att Hammarby grämer sig över sitt beslut. Han har hittills gjort sju mål i Superettan. Han gjorde mål mot Bajen, på Söderstadion och i söndags hade han lekstuga mot J-Södra hemma. Han har hittills varit väldigt viktig för AFF.

Jag var på plats i Södertälje senast. Hyseni är vindsnabb och målfarlig. Precis vad Bajen behöver i anfallet.

Istället jagar man nu hans anfallskollega Admir Catovic vars kontrakt med Assyriska löper ut i sommar. Fotbolltransfers.com har fått det bekräftat att Catovic - som inledde säsongen strålande - fått ett kontraktsförslag av Hammarby. Ett rätt lukrativt sådant. Mycket svårt för AFF att matcha. Men fler klubbar har visat intresse (läs mer om det här).

Problemet är bara att Catovic inte har gjort mål sedan han gjorde fem på fem matcher i början på säsongen. Det innebär sex mållösa matcher och en dalande formkurva.

Vad som troligtvis svider än mer för Bajen är att Catovic är en klart dyrare lösning än Hyseni, trots att den förstnämnde inte har något utbildningsbidrag på sig. Hans löneanspråk är dock klart högre och Hysenis utbildningsbidrag var relativt lågt (omkring 100 000 kronor).

Därmed inte sagt att Admir Catovic inte kan göra succé i Bajen. Men samarbetet med Fuad Hyseni är riktigt bra och han passar in i Assyriskas spelsätt. Offensiven är byggd kring förre AIK-spelaren som fått en fri roll.

Catovic är beroende av att spelet kretsar kring honom, det är inte Hyseni. Så frågan är om Bajen (om man lyckas värva Catovic) gjort rätt val? Eller om man är redo att ge Admir Catovic en central roll?

Det räcker inte att värva en bra spelare, vilket han tveklöst är, utan fler komponenter måste vägas in.

Det ska bli intressant att följa hur det slutar.

----

Gregg Berhalter satt på Södertäljes Fotbollsarena i söndags och antecknade så fort Admir Catovic var i aktion.

Annons: