Till bloggens startsida
Svårt för svenska målvakter
Publicerad: 2012-05-30 15:32

EM stundar. Det ska bli extremt kul att följa Sverige och intressant att se ifall favoriter såsom Spanien, Tyskland och Holland levererar.

Ikväll spelar Sverige sitt första genrep mot Island på Gamla Ullevi. Erik Hamrén ställer upp med en stark elva.

Jag hade dock gärna sett att Johan Wiland och Pär Hansson skulle få varsin halvlek. Det är inte lätt att vara målvakt i Sverige.

Vi har en lång tradition av att i princip aldrig peta en målvakt. Thomas Ravelli, Magnus Hedman och Andreas Isaksson har varit våra målvakter sedan tidigt 80-tal.

När man väl får chansen och blivit utnämnd till förstemålvakt sitter man bergsäkert. Det ska extremt mycket till för att i dagsläget peta "Isak".

Personligen anser jag inte att han förtjänar att vara nummer 1 - även om han gjort det hyggligt på senare år också.

Men att bli petad i PSV Eindhoven är inget bra tecken. Isaksson har varit det sedan i mars. Han är helt enkelt inte lika bra som han en gång var.

Den holländska klubben vill inte ens förlänga hans kontrakt. I min värld är det självklart att ge Johan Wiland chansen då han imponerat stort i FC Köpenhamn och även bevisat sin storhet mot motstånd som Chelsea och Barcelona i Champions League.

Jag hade inte heller klagat om Pär Hansson fick chansen att visa framfötterna. Men i Sverige håller vi hårt i traditioner. Vilket innebär att Andreas Isaksson sitter säkert till den dagen han slutar.

Det är synd.

Annons: