Till bloggens startsida
Sparka en badboll Gerndt
Publicerad: 2012-11-28 21:54

Gerndt din dummer, du skulle ha sparkat en badboll. De är ännu lättare än volleybollar. Domen mot anfallsstjärnan, som hunnit bli bara anfallare under processen, slås fast av hovrätten även om vissa delar ogillades. Ändå, han slår tjejer. Nu är landslagsfrågan knappast aktuell eftersom på listan över svenska anfallare som i nuläget går före Gerndt tror jag till och med att undertecknad ligger före. I nuläget är det Zlatan, Zlatan, ingen, Elmander, Ranegie, Guidetti, Thorstensson, någon från FC Z, möjligtvis Gerndt och sedan Rosenberg. Därför lär frågan om landslagsspel inte bli aktuell. Personligen tycker jag att Gerndt borde få ett kvartssamtal i enrum med Zlatan, där han får förklara sitt onda tilltag. Är det så att Zlatan sedan känner att allt är ok, då är det bara att köra. Om inte utgår jag från att Zlatan äter upp Gerndt. Det är också ok.

Generellt sett är jag emot dubbla bestraffningar, även när det är överträdelser mot brottsbalken, men jag har komponerat en kort lista med övertramp jag tycker är oacceptabla i dagens fotbollsvärld och bör bestraffas hårt:

1. Att inleda sina svar i intervjuer med nej. Alternativt nääääääj. Om du får en fråga som inte bygger på ett enkelt ja eller nej-svar, ta dig tid att andas och svara med en korrekt mening. Exempel på felaktigt svar:

- Hur ser du på dagens match?

- Nej, jag tycker vi gjorde en bra insats.

Vadå nej? Skicka alla framtida syndare till Guantanamo. 

2. Diskutera vad som är bra fotboll. Efter elva månaders samåkning till Södertälje med ett gäng människor som älskar att debattera Barcelona versus Real Madrid yrkar jag på långvariga fängelsestraff för de som ens tänker tanken. Det här är fotboll, alla hejar på någon och ingen är objektiv. Inte ens de som hävdar att de är objektiva. Så låt oss sluta diskutera detta, framför allt eftersom det är uppenbart att Sampdoria spelar världens vackraste fotboll just nu.

3. Sälja fotbollsklubbar till rika människor. Möjligtvis rent av så att vi här måste damma av dödsstraffet. Definitivt om det är så att Sverige skulle röra sig i denna riktning. Jag vill inte ha en oligark, jag vill ha föreningsdemokrati. Det är ruskigt osexigt med folk som bränner hiskeliga summor på att köpa fotbollsspelare och ge dem orimliga summor pengar. Observera att denna punkt bara gäller så länge PSG inte bestämmer sig för att köpa mig, den dagen är det möjligt att jag ändrar mig i frågan.

/Thorsten

Annons: