Till bloggens startsida
Iciv, idiv, inev
Publicerad: 2012-11-18 21:05

Trummor, exotisk mat, magdansös och en jävla massa invandrare. Sverigedemokraternas partikongress eller Assyriskas avslutningsfest, jag låter er gissa. Säsongen närmar sig sitt slut och bokslut görs i form av spritdränkta fester. De sista skälvande timmarna av säsongen återstår innan man ber alla dra åt helvete, eller ha en trevlig semester, och sedan går mot en ledighet helt utan fotboll. Nja, inte riktigt utan fotboll. Vi fortsätter umgås i flock även under ledigheten.

Fotbollsspelare i Sverige följer ett väl inrutat schema. I december är det charterdags. Flygbolagen sätter in extra plan för att ta emot alla soltörstande bollsparkare som ska njuta av sina välförtjänta semesterveckor. Som en tjänst mot resten av samhället listar jag här platserna på jorden ni ska undvika i december, alternativt åka till om ni vill fotografera en hjärndöd idrottare.

Phuket - fortfarande säkert kort. Det har gjorts beräkningar att efter thailändare är svenska fotbollsspelare det mest sannolika att träffa på när du vandrar längs Bangla road. Även om hypen dött något kommer Phuket i decembermånad fyllas av vrålande fotbollsspelare som förköper sig på Heidi Klum-linnen och andra exklusiva klädesplagg.

Dubai - Har seglat upp som årets hetaste resmål för professionella fotbollsspelare från Sverige. Billig lyx och enkla former av distraktioner lockar den enkla människan. Dessutom när alla spelare en hemlig dröm om att de ska bli upptäckta på stranden av någon svinrik shejk som öser guld över dem. Jag varnar redan nu för en våg av Facebook- och Instagrambilder på fotbollsspelare som poserar framför kameler, skyskrapor och billigt bling-bling.

Maldiverna - Skämt å sido. Hit har ingen svensk fotbollsspelare råd att åka. Möjligtvis något gammalt utlandsproffs som varvar ner i Allsvenskan men de räknas inte.

Miami - Hit åker spelarna i den högre lönekategorin, fullt medvetna om att det anses lite kreddigare att dricka drinkar vid Miami beach än att hinka Singha på en thaliändsk strandbar. Fortfarande är det inte så tätt att du springer på en bolljagare vid varje gatuhörn men jag vill ändå uppmana er att undvika Miami om ni vill vara helt säkra.

Jag kommer självklart uppdatera denna lista om jag märker att fler destionationer verkar heta, allt som en tjänst mot er vanliga människor. Ni kan även hitta en uppdaterad lista på UD:s hemsida. Tänk på att de flesta Superettanspelare inte har råd att åka någonstans, det handlar oftast om väl genomförda lögner där personen i fråga tar in på ett vandrarhem i Flen istället för att befinna sig utomlands. 

/Thorsten

Notera att följande destinationer inte täcker in exakt alla fotbollsspelare i de svenska högstadivisionerna. Det är mycket möjligt att ni även på andra platser i världen råkar stöta på dem. Om så är fallet, drabbas inte av panik, gör inga hastiga rörelser och stirra dem absolut inte rakt i ögonen. Att säga uttrycket "Veni, vidi, vici" baklänges gör att de smälter.

Annons: