Till bloggens startsida
Eftersäsong
Publicerad: 2012-11-08 17:02

Luften har gått ur. Inte bara har den gått ur, den har gått och gömt sig. Superettan är slut för i år och för de lag som inte hamnat i kval uppåt eller nedåt kan jag lova att det är en duktig pyspunka hos många själar. Direkt när domaren sätter pipan i munnen, i det ögonblick som det står klart att man är klar för denna säsong, då går hjärnan och delar av kroppen på semester. Många är de tränare som försöker gjuta mod i sina spelare under november, få dem att fortsätta nöta övningar. Få lyckas. November är månaden då fotbollssjälarna drar sig tillbaka och endast lämnar tomma skal kvar på planen.

I Assyriska är det inget undantag, kanske rent av tvärtom. Här har ni november i ett nötskal (passande) för Assyriska FF.

- Ceyhun Eris åker tillbaka till Turkiet. Knappast förvånande. Tänk er själva, sitter ni helst och röker på en uteservering i Istanbul eller under läktaren på Södertälje arena?

- Föreningen bokar in femton träningsmatcher och bjuder in trehundra provspelare. Allt ska testas. Mitt i stormens öga står de lojala spelarna som älskar fotboll och mer än gärna åker ner till Södertälje en fredagskväll för att lira boll. 

- Sportkommittén kryper fram ur springorna. Skuggfolket kallar vi dem; de kommer, de ser och de signar.

- Thorstensson tröttnar. På allt.

Nu ska jag äta nötter, vi hörs.

/Thorsten

Annons: