Till bloggens startsida
Förbjud fiskpinnar i Allsvenskan
Publicerad: 2012-10-22 00:28

En innebandyspelare i division 2 får sparken för en fiskpinnekommentar på Twitter. Kanske jag ska lägga band på mig själv när det gäller att recensera Assyriskas insats ikväll. Bussen rullar hem från Jönköping utan ett säkrat kontrakt i bagaget och jag har nära till fiskpinnarna. Iskalla. 

Twitter och sociala medier har helt klart ställt till det för klubbarna. Där det för någrs år sedan handlade om att styra/utbilda spelarna i hur man pratar med kvällspressen är det nu fritt fram för vem som helst att säga nästan vad som helst. När som helst. Om närvaron på Twitter för fotbollsspelare hade byggt på att vi under så många år byggt upp ett lager av gott omdöme så vore det en sak. Men det har vi väl knappast. Vi är fortfarande en relativt obegåvad yrkesgrupp som oftast agerar långt innan vi tänker. Undertecknad älskar dock denna utveckling, allt som gör att klubbarna måste utveckla sig och kanske rent av slappna av lite är enligt mig bra. Bort med pinnen i röven och in med lite artister, även på Twitter. 

För de föreningar som inte vill vandra längs denna moderna väg går det alltid bra att promenera längs förbjuda-stigen istället. Eller sparka spelare som gör en missriktad tweet. För dessa klubbar kommer här en lista på andra saker som jag tycker ni bör fundera på att förbjuda. 

1. Bloggar. Om man kan göra så mycket skada med 140 tecken, förstå då vad som kan hända när en fotbollsspelare får tag i en blogg. Konsekvenserna kan bli ödesdigra. Helsingborg ligger i framkant eftersom den ofta läsvärde Mattias Lindström inte längre får blogga för en sajt som föreningen ligger i konflikt med. Försvarstaktiken för spelarna kan bli att skriva sådana usla bloggar att ingen läser dem. Jag var först med denna taktik.

2. Dagböcker. Här har vi också en grogrund för osund extremism inom idrotten. För att återigen hacka på Helsingborg så skulle detta kunna vara nästa steg för Jesper Jansson. Kanske räcker det inte ens med ett förbud mot dagböcker, förbjud alla former av minnesanteckningar. Den som rör sig inom en radie på fem meter från en post-it-lapp straffas med löneavdrag.

3. Fiskpinnar. Fiskpinar är onda och ligger bakom mycket skit inom idrotten. Förbjud fiskpinnar på alla allsvenska arenor som ett första steg. Skippa anti-rasism kampanjen och slå istället hårt mot fiskpinnar och alla som tillagar eller refererar till dem. Se på innebandyn, där har man inte bara snackat utan även agerat mot problemet.

Egentligen ska vi inte skapa en storm i en vattenflaska av detta. Ordets makt har nyligen kommit till oss fotbollsspelare och vi är gröna på området. Det är också så att analfabetism fortfarande är vida utspridd bland fotbollsspelare. En undersökning inom vårt eget fackförbund visade att 95 % inte ens kunde besvara undersökningen för de förstod den inte. Det som för många år sedan startade med att Henrik Rydström lärde sig läsa och skriva (?) har visserligen spritt sig till några individer i vissa lag men vi är fortfarande ett fåtal. Vi blir fler dock och för att kontrollera denna osunda utveckling uppmanar jag alla klubbledare där ute att snarast se över just er klubbs behov av förbud. 

#JusticeForCSvanemyr

/Thorsten

Annons: