Till bloggens startsida
Tänk på barnen
Publicerad: 2012-10-18 15:47

Landslagsveckan är över och snart går ni in i den gråa svenska fotbollsvardagen igen. Eftersom jag ständigt befinner mig i denna gråa dimma är det enklare för mig. Innan vi släpper 2012 års sista landslagsuppehåll, låt oss summera händelserna i fotbollseuropa utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

- Zlatan fick mycket beröm för sin varma klapp till Tobias Sana. Är jag den enda som tycker detta var fel? Tänk på alla barn som satt där framför TV:n och tror att det är ok att missa öppet mål. Hade det inte varit bättre om Zlatan skallat Sana, slängt iväg hans skor och sagt till han att han aldrig mer är välkommen i landslaget. Eftersom acceptans och kärlek från den store lagkaptenen är det enda som numera betyder något i vårt landslag är jag rädd att alla spelare kommer börja göra enkla missar för att sedan springa och söka en varm omfamning hos Zlatan. Oroväckande minst sagt.

- England gjorde en plattmatch mot Polen och skyller på sömnbrist. Uppumpade av koffeintabletter var det inte en jävel i det engelska landslaget som tänkte på att matchen kunde bli inställd och att de istället skulle ägna natten åt evighetsstafett på hotellet. Även här ser jag potentiella lärdomar för våra barn och ungdomar. Vi måste helt enkelt lära dem att gå all-in i högre utsträckning. Jag vill se skolsköterskor som delar ut koffeintabelleter innan mattelektionerna i högstadiet. Barnen ska vara så hypade över att få lära sig liggande stolen att det ska smälla i omklädningsrummet. Blir lektionen av någon anledning inställd är det bara för skolskötersorna att dosera rätt mängd Rohypnol innan vi är på koffeinet igen innan träslöjden.

- Baksidan av Sveriges magiska upphämtning är att vi försatte tyskarna i en chock som säkerligen kommer påverka euron, finansmarknaden och Angela Merkels figur. Läxan för våra barn är dock glasklar. Allt kan skita sig. När som helst. Det spelar ingen roll om du är duktig i skolan, du kommer ändå bli utförsäkrad i framtiden. En positiv person skulle vända på detta och säga att Sveriges upphämtning visar att det aldrig är för sent, så länge man kämpar. Det är kanske sant men troligtvis skiter det sig ändå.

Sammanfattningsvis har vi alltså haft ett landslagsuppehåll som lämnar oss med en generation unga som tror att det är bra att misslyckas, ta droger för att prestera och som i fortsättningen kommer se på livet ur ett strikt pessimistiskt synsätt. Underbart.

/Thorsten

Annons: