Till bloggens startsida
Landslagsuppehåll
Publicerad: 2012-10-11 14:19

Det kan kännas absurt att vara så lättad över att få vara ledig från ett arbete som är priviligerat men så känns det just nu. Superettan har likt Allsvenskan gått in i säsongens sista landslagsuppehåll. Vilket per automatik betyder att alla trupper med snälla tränare byter benskydd mot bag-in-box under tre härliga dagar. Missförstå mig inte, jag gillar mina lagkamrater starkt men i en bransch där allt är extremt tävlingsinriktat och resultatberoende är dessa andningshål väldigt viktiga för att suga i sig lite extra energi inför seriens avgörande. 

För att verkligen skapa helgkänsla på en torsdag kommer här min lista över vad jag inte tänker göra under landslagsuppehållet:

1. Spela i landslaget. I extremt små kretsar (läs; mitt huvud) är det en skymf att jag inte är uttagen. I alla andra kretsar är det logiskt. Jag nöjer mig dock med att hoppas på januariturnén och att jag istället för att blåsa bort på Färöarna får skälla framför tv:n.

2. Åka till Södertälje. Inte för att jag har något emot Kringelstan men när man åkt samma åtta mil tur och retur 5-6 gånger i veckan mister motorvägen sin charm. Vårt minst sagt mångkulturella samåkningsgäng kan behöva slippa se varandra i ögonen ett tag och bara åka bil själva. Med tystnaden och allt vad den innebär.

3. Värma upp. Om det är något jag avskyr med min arbetstillvaro är det uppvärmningar. Det är vidrigt, hemskt och fruktansvärt. Att varje dag försöka få igång en sliten kropp för något som ska likna en fysisk maxprestation. Jag tror dessutom alla dessa upvärmningar gjort mig skadad för framtida arbetsliv, jag kommer inleda varje morgon på kontoret när jag blir äldre med att köra lite höga knän och indianhopp.

4. Blogga. Säger sig självt. Är jag ledig tre dagar och tar min tillflykt till sommarstugan kommer det inte bli mycket bloggandes. Möjligt att ni får en recension av en bättre flaska rött via twitter men hoppas för fan inte på mer än så.

Det hade varit normalt med en femma på listan också men vet ni vad, nu är det helg. 

/Thorsten 

Annons: