Till bloggens startsida
El Clasico eller Hallandsderby
Publicerad: 2012-10-08 15:31

Zlatan två mål. Messi två mål. Christiano två mål. Thorstensson noll mål. Kampen om vem som är världens bästa fotbollsspelare går vidare och just idag känner jag mig aningen distansierad. Visst lyckades jag nästan få iväg ett skott på mål igår men när mina tre främst konkurrenter hade en sådan otrolig flytomgång är det inte mycket att göra. Kampen går vidare och jag tror landslagsuppehållet kommer lägligt eftersom det innebär mer vila för mig än för nyss nämnda trio. 

Att serieledande och snart klara seriesegrande Östers IF har tre förluster och en av dem är åstadkommen av Assyriska känns i nuläget bra. När man tittar tillbaka på säsongen kommer dock den övervägande känslan vara; onödigt. Onödigt att vi spelar så stabilt stundtals för att sedan slänga bort poäng i andra lägen. Det är dock precis vad Superettan handlar om, det är själva fundamentet i denna andraserie. Alla kan slå alla och ingen går säker.

Gårdagens El clasico, derby della Madonnina och le Classique byts ikväll ut mot bland annat ett Hallandsderby, Brage mot Umeå och ett Bajen som ska spela Degerfors mot kval. Fotbollsgodis byts ut mot fotbollsmördande skulle man kunna säga. Oavsett kvalité så är det minst lika spännande och för en svensk-assyrier är tummarna ikväll hårt hållna i favör för Halmstad, Hammarby och Värnamo. 

/Thorsten

Annons: