Till bloggens startsida
Mer landslag
Publicerad: 2012-09-11 14:45

Det finns inget som är så splittrat som uppfattningen av kvalitén på vårt svenska herrlandslag i fotboll. Ena stunden jämför vi oss med Brasilien för att i nästa stund svettas över om vi kan slå elva semi-proffesionella lantbrukare från Kazakstan. 1-0 mot Kina kan, på ett halvironiskt sätt visserligen, jämföras med Brasiliens 8-0 i dagspressen. Något som alltså får oss att tänka att Brasilien nog är den måttstock vi ska använda oss av. I nästa stund artiklar med krigsstämning kring huruvida vi verkligen kan avvara en allsvenska gubbe och ändå klara av att ha ett passningstempo som överlistar nation 142 på världsrankingen. 

Senaste insats styr helt enkelt. Det är väl logiskt då vi endast ser dessa blågula gossar en väldigt kort tid i ett sammanhang när allt blir väldigt viktigt. Vinna eller försvinna. Det kanske hade lugnat folket i stugorna en aning om vi hade haft mer koll på vad alla landslagsspelare egentligen sysslade med när de inte är på landslagssamlingar. Men det är vi för lata för. Behrang Safari tänker vi, lever han på att spela fotboll? Vi vet att Zlatan spelar regelbundet i Frankrike men mycket mer än så har vi inte tid att sortera in i våra hjärnor. 

Ser dock alltid landskamper som en win-win-situation. Vinst så är det VI, med hopp om framtida mästerskapssomrar. Förlust och det är DOM och vi kan se fram emot några dagar av hånfulla kommentarer om tröga mittfältare eller vilsna ytterbackar. Oavgjort är således inget alternativ. Full fart framåt, öppna upp en hel del bakåt!

/Thorsten

Annons: