Till bloggens startsida
Bara landslaget
Publicerad: 2012-09-07 13:54

När jag hörde att det var landslagsuppehåll även i Superettan trodde jag det gällde all form av fotbollsverksamhet. Därav anledningen till min frånvaro här på bloggen. I Superettan är vi inte bortskämda med landslagsuppehåll så därför agerar vi aningen orutinerat. Finns helt enkelt ingen handlingsplan. För att inte stöta oss med förbundet tog vi i Assyriska beslutet att tömma alla bollar på luft och låsa in alla fotbollsskor i ett skåp. Allt för att respektera detta landslagsuppehåll fullt ut. Nu visade det sig att det inte alls var så allvarligt, förbundets enda regel är egentligen att man under landslagsuppehåll tillber den store Zlatan minst tre gånger per träning. I övrigt är det mesta bara riktlinjer.

Landslagsuppehåll är annars en stark tradition i Sverige. Framför allt när de innehåller träningslandskamper. Då bjuder förbundet mindre orter på möjligheten att på ett så kraftigt sätt de bara kan visa att de skiter fullständigt i vårt landslag. Igår var det Helsingborgs tur och byn tog verkligen vara på chansen. Näste steg hade varit att kasta tomater på Zlatan men kommunledningen tyckte att halvtomma läktare räckte som signal denna gång. Ett tifo med skylten "Dra åt helvete" hade dock varit passande enligt min mening.

Låt oss botanisera bland nyheterna kring landslagstruppen i övrigt:

- Anders Svensson är rutin rakt igenom. Det märker man denna landslagssamling. För tidig till samling och sedan hot om att sluta. Den gamle gubben vet exakt vad som krävs när ålderns höst närmar sig, nämligen mediatid. All publicitet är bra publicitet. Istället för att vi funderar på att ta med honom till bakisdan av ladan och ladda hagelbössan har han lyckats flytta fokus till att han är en startspelare. Rutin som sagt. 

- Jonas Olsson använder sig av yoga för att ta det där sista steget i sin fotbollsutveckling och bli ordinarie i landslaget. Jag tycker det verkar som en god idé, även om jag själv föredrar Twister eftersom man då får in lite av att tävlingsmoment också.

- Generationsväxling är ett populärt uttryck inom fotboll men för att få lite perspektiv kan det ibland vara bra att som igår först få se A-landslaget och sedan med färskt minne se U21. Det skiljer ändå flera år av felslagna passningar och stressade beslut innan man är helt klar för A-landslaget.

- Hamrén är ett mysterium för många, så även för mig. Jag undrar om karln verkligen är rätt för denna uppgift. Utvärderingsmetoden är dock väldigt enkel, ser han inte till att Sverige vinner VM-finalen 2014 med minst tre mål tycker jag det är tydligt att vi måste hitta en ny förbundskapten.

- Varför är inte Yksel Osmanovski med? Är dörren stängd och vem stängde den i så fall?

Vill ändå avsluta med positiv känsla kring detta landslagsinlägg. När vindarna blåser hårt kring detta landslag, tänk på att vi fortfarande är före Bhutan på världsrankingen.

/Thorsten - uppehåll lika med ledighet 

Annons: