Till bloggens startsida
Transfertankar
Publicerad: 2012-08-31 22:37

Fönstret slår igen om några timmar. Hysterin är total. Live-sändingar och minut-för-minut-rapportering, det enda som saknas är en avslutningscermoni inför ett par miljader tv-tittare där någon mäktig människa symboliskt stänger ett fönster. Låt oss fördjupa oss lite i de underliga tankar som cirkulerar hos en bloggare från Superettan så här i transfertider.

- Ranegie klar för Udinese. Normalt sett bryr jag mig mer om min nästa tvätttid men jag är lite orolig. Om karln hade hybris i Malmö, med krav på landslagsplats, vad kommer hända nu? I värsta fall kommer han gå fullständig bananas och rikta in sig på maktpositioner högre upp i samhället. Lite speltid och ett insnubblat mål i Serie A och vi lär få se twitterkrav på en regeringsplats.

- Ceyhun Eris till Assyriska. Knappast en övergång det kommer skrivas spaltmeter om i rikspressen. Detta är dock en karl som är vad vi i fotbollsvärlden kallar en sann artist. Om jag någon gång skriver memoarer kommer de flesta sidor vara anekdoter om denna härliga turk. Välkommen tillbaka generalen, soldaterna står redo.

- Charlie Adam till Stoke. Skämtar bara, har ingen aning om vem det är. 

- Del Piero till Sydney. Fullständigt galet tycker säkert majoriteten av alla fotbollsälskare där ute. Helt logiskt säger jag. När Del Piero växte upp inbillar jag mig att det var en hel del fokus på fotbollen. Inte så mycket tid att resa runt i Sydostasien eller hitta sig själv på Bondi beach. Den gode Alessandro har helt enkelt bestämt sig för att göra den obligatoriska resa som alla förutsägbara 20-åringar gör, cirka 20 år för sent bara. Akta dig för hajar och använd kondom så kommer allt gå bra.

- Hela AIK till CSKA Moskva. Det är så det fungerar, det kallas näringskedja och anses inte alls ofint i den europeiska fotbollen.

- Tobias Grahn till Superettan. För vissa saker styr man helt enkelt inte över, tyvärr Tobias. 

Nu är det bara 75 minuter kvar tills fönstret stänger i Stockholm. Jag sätter på mig på ett flygplan till Hawaii för att klämma ut ytterligare några timmar.

/Thorsten 

Annons: