Adjö från Thorsten
Publicerad: 2012-12-12 09:17

Tack för kaffet. Efter åtta dagars vila från bloggen får jag avbryta min semster, ta mig från andra änden av soffan och sätta mig vid datorn för att säga hej då. Den senaste tiden har mycket hänt och nu är det klart att jag från och med 1:a januari blir klubbchef i Sollentuna FK. Mer om det sedan.

Först och främst vill jag tacka för min tid här på bloggen och stödet jag fått från Jakob och Ninib på Fotbolltransfers.com. Det har varit väldigt roligt att få testa vingarna som en "riktig" fotbollsbloggare, istället för den internhumor jag spred om Assyriska innan. Ibland har vingarna känts aningen för klena men jag har även lyckats skapa några guldkorn och förhoppningsvis underhållit er läsare stundtals. Bloggen här på fotbolltransfers.com kommer jag inte fortsätta med av naturliga skäl, jag kommer helt enkelt vara begravd i arbetsuppgifter från och med årsskiftet. Något jag såklart ser fram emot men som gör en fotbollsblogg aningen överflödig i mitt liv just nu. Ni kommer dock stanna på fotbollstransfers.com och njuta av andra bloggare och framför allt deras fantastiska bevakning av alla övergångar inom fotbollen.

Klubbchefsrollen i Sollentuna FK innebär givetvis en stor utmaning för min del men också något jag ser fram emot. För er som följt bloggen och Twitter vet ni att fotbollen i Sollentuna har en speciell plats i mitt hjärta och att jag under många år varit aktiv i både styrelse och som chefstränare. Jag har även varit med i arbetet med den sammanslagning mellan Sollentuna United och Sollentuna Fotboll som nu resulterat i en av Sveriges största fotbollsklubbar, Sollentuna FK. Det är där jag kommer arbeta i framtiden, som klubbchef, med förhoppningen att vara med och skapa Sveriges nästa storklubb.

Som sista del i detta mitt sista blogginlägg vill jag skicka en dos kärlek till mina lagkamrater i Assyriska FF. Utan er hade det inte funnits något att skriva om under åren, varken på länstidningen eller här på fotbollstransfers.com. Jag önskar er all lycka till i framtiden och hoppas ni visar Assyriskas sanna kraft kommande säsong. Det är även värt att påpeka att när era fotbollskarriärer börjar gå åt helvete är det mig ni vänder er till för ett sista division 2-kontrakt. Jag skulle uppskatta om ni gör det innan ni är fullständiga sopor.

Tack för den här tiden!

/Thorsten

Annons:
Out of office
Publicerad: 2012-12-04 15:39

Det är med ledsam ton jag meddelar att jag tar semester från bloggen. Alternativt, om ni tycker det jag skriver för det mesta är skit, då är det ju glada nyheter. Oavsett er sinnesstämning efter detta besked så kommer jag under december månad ägna mig åt viktigare saker. Med viktigare saker menar jag följande:

- Baka pepparkakshus. Förra året bakade jag en exakt kopia av Södertälje fotbollsarena. Årets projekt är inte fastslaget och det börjar bli ont om tid. Jag funderar på att baka en fullstor variant av Antii Kanerva.

- Läsa andra fotbollsbloggar. Ska det här med bloggandet fortsätta måste jag ladda upp med en rejäl dos inspiration inför 2013. Jag är förundrade över hur så många lyckas hålla liv i fotbollsbloggar, själv känner jag mig som en utkramad disktrasa och kvalitén blir lätt därefter. 

- Twittra. Twitter behöver jag inte ta semester ifrån och där kan ni få er dos Thorstensson även under julen. Det är mitt sätt att tackla den uppenbara problematiken med Thorstensson-abstinens som många kommer lida av nu när bloggen tar semester.

- Sälja julgranar och fotbollsspelare. Här ser jag en potentiell marknad. Agenter har missat att det bästa sättet att sälja en fotbollsspelare är när folk ändå är köpsugna. En gran ska alla ha och i samband med detta kommer jag även försöka sälja in ett brett utbud av fotbollsspelare. Köp en kungsgran, få en mittback med tillhörande julgransfot. Genialt. 

- Sola solarium. Det kommer troligtvis bli tre vändor per dag fram till den 7:e januari, allt för att skapa en illusion av att jag precis som alla andra varit i Thailand på solsemster, inte vandrat runt planlöst i Solna centrum. Kommer även be någon vänlig själ på närmsta thairestaurang att rista in det thailändska ordet för böngroddar på min underarm, för att säkerställa att lögnen är trovärdig.

- Lära mig en ny fint. Jag känner att den yngre generationen (och alla andra generationer för den delen) är så oerhört överlägsna mig när det gäller teknik och finter. Jag har hört rykten om något som kallas överstegsfint och att den bör vara på rimlig nivå även för mig. Jag vidhåller dock att "peta och stick" även det är en fint.

Det är möjligt att utöver dessa sex stycken punkter kommer jag ägna mig åt andra aktiviteter också. Om så är fallet kommer jag informera er via Twitter samt sammanställa en rapport till januari. Innan nyår kommer ni absolut inte se mig här på bloggen men jag utgår från att fotbolltransfers köper en helsida i alla dagstidningar för att meddela befolkningen om när jag startar upp här igen.

Tills dess får ni ha en fin andra advent, tredje advent, fjärde advent, god jul, bra mellandagar, gott nytt år och framför allt, en fortsatt fin tisdag. 

/Thorsten

PS. Det finns absolut ingen anledning att sluta besöka fotbolltransfers.com bara för att jag tar semester. De kommer fortsätta uppdatera er om alla spännande händelser under Silly season och jag vågar lova att de till och med arbetar både på julafton och nyår, bara för er skull! DS. 

Annons:
Sparka en badboll Gerndt
Publicerad: 2012-11-28 21:54

Gerndt din dummer, du skulle ha sparkat en badboll. De är ännu lättare än volleybollar. Domen mot anfallsstjärnan, som hunnit bli bara anfallare under processen, slås fast av hovrätten även om vissa delar ogillades. Ändå, han slår tjejer. Nu är landslagsfrågan knappast aktuell eftersom på listan över svenska anfallare som i nuläget går före Gerndt tror jag till och med att undertecknad ligger före. I nuläget är det Zlatan, Zlatan, ingen, Elmander, Ranegie, Guidetti, Thorstensson, någon från FC Z, möjligtvis Gerndt och sedan Rosenberg. Därför lär frågan om landslagsspel inte bli aktuell. Personligen tycker jag att Gerndt borde få ett kvartssamtal i enrum med Zlatan, där han får förklara sitt onda tilltag. Är det så att Zlatan sedan känner att allt är ok, då är det bara att köra. Om inte utgår jag från att Zlatan äter upp Gerndt. Det är också ok.

Generellt sett är jag emot dubbla bestraffningar, även när det är överträdelser mot brottsbalken, men jag har komponerat en kort lista med övertramp jag tycker är oacceptabla i dagens fotbollsvärld och bör bestraffas hårt:

1. Att inleda sina svar i intervjuer med nej. Alternativt nääääääj. Om du får en fråga som inte bygger på ett enkelt ja eller nej-svar, ta dig tid att andas och svara med en korrekt mening. Exempel på felaktigt svar:

- Hur ser du på dagens match?

- Nej, jag tycker vi gjorde en bra insats.

Vadå nej? Skicka alla framtida syndare till Guantanamo. 

2. Diskutera vad som är bra fotboll. Efter elva månaders samåkning till Södertälje med ett gäng människor som älskar att debattera Barcelona versus Real Madrid yrkar jag på långvariga fängelsestraff för de som ens tänker tanken. Det här är fotboll, alla hejar på någon och ingen är objektiv. Inte ens de som hävdar att de är objektiva. Så låt oss sluta diskutera detta, framför allt eftersom det är uppenbart att Sampdoria spelar världens vackraste fotboll just nu.

3. Sälja fotbollsklubbar till rika människor. Möjligtvis rent av så att vi här måste damma av dödsstraffet. Definitivt om det är så att Sverige skulle röra sig i denna riktning. Jag vill inte ha en oligark, jag vill ha föreningsdemokrati. Det är ruskigt osexigt med folk som bränner hiskeliga summor på att köpa fotbollsspelare och ge dem orimliga summor pengar. Observera att denna punkt bara gäller så länge PSG inte bestämmer sig för att köpa mig, den dagen är det möjligt att jag ändrar mig i frågan.

/Thorsten

Annons:
Iciv, idiv, inev
Publicerad: 2012-11-18 21:05

Trummor, exotisk mat, magdansös och en jävla massa invandrare. Sverigedemokraternas partikongress eller Assyriskas avslutningsfest, jag låter er gissa. Säsongen närmar sig sitt slut och bokslut görs i form av spritdränkta fester. De sista skälvande timmarna av säsongen återstår innan man ber alla dra åt helvete, eller ha en trevlig semester, och sedan går mot en ledighet helt utan fotboll. Nja, inte riktigt utan fotboll. Vi fortsätter umgås i flock även under ledigheten.

Fotbollsspelare i Sverige följer ett väl inrutat schema. I december är det charterdags. Flygbolagen sätter in extra plan för att ta emot alla soltörstande bollsparkare som ska njuta av sina välförtjänta semesterveckor. Som en tjänst mot resten av samhället listar jag här platserna på jorden ni ska undvika i december, alternativt åka till om ni vill fotografera en hjärndöd idrottare.

Phuket - fortfarande säkert kort. Det har gjorts beräkningar att efter thailändare är svenska fotbollsspelare det mest sannolika att träffa på när du vandrar längs Bangla road. Även om hypen dött något kommer Phuket i decembermånad fyllas av vrålande fotbollsspelare som förköper sig på Heidi Klum-linnen och andra exklusiva klädesplagg.

Dubai - Har seglat upp som årets hetaste resmål för professionella fotbollsspelare från Sverige. Billig lyx och enkla former av distraktioner lockar den enkla människan. Dessutom när alla spelare en hemlig dröm om att de ska bli upptäckta på stranden av någon svinrik shejk som öser guld över dem. Jag varnar redan nu för en våg av Facebook- och Instagrambilder på fotbollsspelare som poserar framför kameler, skyskrapor och billigt bling-bling.

Maldiverna - Skämt å sido. Hit har ingen svensk fotbollsspelare råd att åka. Möjligtvis något gammalt utlandsproffs som varvar ner i Allsvenskan men de räknas inte.

Miami - Hit åker spelarna i den högre lönekategorin, fullt medvetna om att det anses lite kreddigare att dricka drinkar vid Miami beach än att hinka Singha på en thaliändsk strandbar. Fortfarande är det inte så tätt att du springer på en bolljagare vid varje gatuhörn men jag vill ändå uppmana er att undvika Miami om ni vill vara helt säkra.

Jag kommer självklart uppdatera denna lista om jag märker att fler destionationer verkar heta, allt som en tjänst mot er vanliga människor. Ni kan även hitta en uppdaterad lista på UD:s hemsida. Tänk på att de flesta Superettanspelare inte har råd att åka någonstans, det handlar oftast om väl genomförda lögner där personen i fråga tar in på ett vandrarhem i Flen istället för att befinna sig utomlands. 

/Thorsten

Notera att följande destinationer inte täcker in exakt alla fotbollsspelare i de svenska högstadivisionerna. Det är mycket möjligt att ni även på andra platser i världen råkar stöta på dem. Om så är fallet, drabbas inte av panik, gör inga hastiga rörelser och stirra dem absolut inte rakt i ögonen. Att säga uttrycket "Veni, vidi, vici" baklänges gör att de smälter.

Annons:
Eftersäsong
Publicerad: 2012-11-08 17:02

Luften har gått ur. Inte bara har den gått ur, den har gått och gömt sig. Superettan är slut för i år och för de lag som inte hamnat i kval uppåt eller nedåt kan jag lova att det är en duktig pyspunka hos många själar. Direkt när domaren sätter pipan i munnen, i det ögonblick som det står klart att man är klar för denna säsong, då går hjärnan och delar av kroppen på semester. Många är de tränare som försöker gjuta mod i sina spelare under november, få dem att fortsätta nöta övningar. Få lyckas. November är månaden då fotbollssjälarna drar sig tillbaka och endast lämnar tomma skal kvar på planen.

I Assyriska är det inget undantag, kanske rent av tvärtom. Här har ni november i ett nötskal (passande) för Assyriska FF.

- Ceyhun Eris åker tillbaka till Turkiet. Knappast förvånande. Tänk er själva, sitter ni helst och röker på en uteservering i Istanbul eller under läktaren på Södertälje arena?

- Föreningen bokar in femton träningsmatcher och bjuder in trehundra provspelare. Allt ska testas. Mitt i stormens öga står de lojala spelarna som älskar fotboll och mer än gärna åker ner till Södertälje en fredagskväll för att lira boll. 

- Sportkommittén kryper fram ur springorna. Skuggfolket kallar vi dem; de kommer, de ser och de signar.

- Thorstensson tröttnar. På allt.

Nu ska jag äta nötter, vi hörs.

/Thorsten

Annons:
Inför omgång 30 i Superettan
Publicerad: 2012-11-01 17:44

Superettan är klar för i år. För Assyriskas del i alla fall. Kvar återstår visserligen 1300 km resa tur och retur till Umeå innan vi får stämpla ut helt för denna säsong. En betydelselös match kan vara det mest betydelsefulla som finns så här års. Eller så kan det vara en hemsk påminnelse om en säsong som gått snett. Vi väljer alla våra perspektiv. För Assyriskas del handlar det om att vinsten mot Halmstad besparade oss en ångestladdad resa till isbjörnarnas land. För Umeås del återstår en sista match i Superettan innan kylan blir ännu värre i division 1. 

Superettan är redan avgjord i toppen och rikets andra serie kan inte bjuda på samma dramatik som Allsvenskan gör de kommande dagarna. Det finns dock en tuff kamp i botten att se fram emot och här kommer mitt tips inför sista omgången.

Falkenberg - Ovanför kvalstrecket just nu men jagas av Degerfors underifrån. Har en tuff bortamatch mot Jönköping Södra, ett Jönköping som spelar bra fotboll på hemmaplan. Normalt sett är klyschan att motivation slår klass men jag tror att man kan vända på det och säga att ett avslappnat Jönköping kan skapa problem för ett ångestfyllt Falkenberg. Jag tror inte på mer än ett poäng för Falkenberg, en poäng som dock skulle räcka för att säkra kontraktet på målskillnad.

Degerfors - Möter ett Trelleborg som å ena sidan knappt har något att spela för men samtidigt kan drabbas av det största fiaskot sedan fiasko som begrepp uppfanns. Degerfors kommer självklart ha målat upp bilden av ett Falkenberg som får oerhört svårt att ta poäng av Jönköping samtidigt som de själva kan slå ett nervöst Trelleborg. Degerfors tror jag har en god chans att slå Trelleborg men troligtvis räcker inte det eftersom Falkenberg tar en poäng. 

Trelleborg - Om Värnamo vinner mot ett BP som är bakfulla (blir man det på Pommac?) samtidigt som Trelleborg torskar eller kryssar, då är det fria fallet fullbordat för skåningarna. Eftersom laget inte har något att sträva för uppåt kan deras insats mer präglas av nervositet än vilja. Trelleborg torskar alltså mot Degerfors. 

Värnamo - Möter redan allsvenska Brommapojkarna, en normalt sett svår match. Värnamo har dock ett jäkligt jobbigt spel att möta när man inte är 100 % taggad att ta jobbet. BP kommer som sagt komma direkt från firandet på Leklandet i Bromma och vara ruskigt trötta i skallen. Jag tror på skräll och att laget som känns som att de har nio liv, offrar ett av dessa liv för att klara en kvalplats. Värnamo vinner och tar en kvalplats på Trelleborgs bekostnad.

Ni läser troligtvis allt detta och tänker, vad fan är Superettan för något? Nåväl, jag ser i alla fall fram emot att med 15 minuter kvar på matchuret på lördag så ligger Falkenberg under mot Jönköping. Samtidigt leder Värnamo mot BP. Det innebär full fart framåt för både Trelleborg och Degerfors, en match där de möter varandra. Kan bli en fantastiskt surrealistisk fotbollsupplevelse.

/Thorsten

 

Annons:
Sista misstaget vinner, inte
Publicerad: 2012-10-27 17:42

Gräv inte ner dig Frölund. Fotboll är bra märkligt ibland. De mest underliga situationerna kan till synes avgöra vem som till slut står som vinnare. Att i en av säsongens sista matcher springa mot eget mål och lyckas få en stolpretur på sig som går in i eget mål, det är ordet märkligt definierat. Dock är det så att precis som guldstriden förmodligen lever till sista matchen kommer även jakten på det enskilda misstag som avgör den leva tills dess. I slutändan kommer ingen, förutom möjligtvis Frölund, minnas denna dråpliga situation. Det kommer hinna hända saker. Folk kommer snubbla, missa öppna mål, bli utvisade och mycket mer. Det Frölund råkade utför idag kommer försvinna från våra minnen likt en missad straffspark på försäsongen. Det sista misstaget är det avgörande misstaget och känner jag Allsvenskan rätt har vi massor av sådana att se fram emot.

Från guldstrid till kvalstrid och i morgon avgörs flera viktiga matcher i Superettan. För toppen är det ointressant men för oss som desperat försöker undvika den kvicksand som kallas kvalspel är det allvarligt. Vinn Ljungskile, snälla vinn. För vår del handlar det om att på måndag hjälpa pojkarna från Bromma att ta sig till Allsvenskan. Tre poäng och Assyriska slipper kvicksanden samtidigt som tolvåringarna från västerort får spruta Pommac på varandra. Låt oss hoppas på en sådan delad glädje inom länsgränsen. 

/Thorsten

Annons:
Förbjud fiskpinnar i Allsvenskan
Publicerad: 2012-10-22 00:28

En innebandyspelare i division 2 får sparken för en fiskpinnekommentar på Twitter. Kanske jag ska lägga band på mig själv när det gäller att recensera Assyriskas insats ikväll. Bussen rullar hem från Jönköping utan ett säkrat kontrakt i bagaget och jag har nära till fiskpinnarna. Iskalla. 

Twitter och sociala medier har helt klart ställt till det för klubbarna. Där det för någrs år sedan handlade om att styra/utbilda spelarna i hur man pratar med kvällspressen är det nu fritt fram för vem som helst att säga nästan vad som helst. När som helst. Om närvaron på Twitter för fotbollsspelare hade byggt på att vi under så många år byggt upp ett lager av gott omdöme så vore det en sak. Men det har vi väl knappast. Vi är fortfarande en relativt obegåvad yrkesgrupp som oftast agerar långt innan vi tänker. Undertecknad älskar dock denna utveckling, allt som gör att klubbarna måste utveckla sig och kanske rent av slappna av lite är enligt mig bra. Bort med pinnen i röven och in med lite artister, även på Twitter. 

För de föreningar som inte vill vandra längs denna moderna väg går det alltid bra att promenera längs förbjuda-stigen istället. Eller sparka spelare som gör en missriktad tweet. För dessa klubbar kommer här en lista på andra saker som jag tycker ni bör fundera på att förbjuda. 

1. Bloggar. Om man kan göra så mycket skada med 140 tecken, förstå då vad som kan hända när en fotbollsspelare får tag i en blogg. Konsekvenserna kan bli ödesdigra. Helsingborg ligger i framkant eftersom den ofta läsvärde Mattias Lindström inte längre får blogga för en sajt som föreningen ligger i konflikt med. Försvarstaktiken för spelarna kan bli att skriva sådana usla bloggar att ingen läser dem. Jag var först med denna taktik.

2. Dagböcker. Här har vi också en grogrund för osund extremism inom idrotten. För att återigen hacka på Helsingborg så skulle detta kunna vara nästa steg för Jesper Jansson. Kanske räcker det inte ens med ett förbud mot dagböcker, förbjud alla former av minnesanteckningar. Den som rör sig inom en radie på fem meter från en post-it-lapp straffas med löneavdrag.

3. Fiskpinnar. Fiskpinar är onda och ligger bakom mycket skit inom idrotten. Förbjud fiskpinnar på alla allsvenska arenor som ett första steg. Skippa anti-rasism kampanjen och slå istället hårt mot fiskpinnar och alla som tillagar eller refererar till dem. Se på innebandyn, där har man inte bara snackat utan även agerat mot problemet.

Egentligen ska vi inte skapa en storm i en vattenflaska av detta. Ordets makt har nyligen kommit till oss fotbollsspelare och vi är gröna på området. Det är också så att analfabetism fortfarande är vida utspridd bland fotbollsspelare. En undersökning inom vårt eget fackförbund visade att 95 % inte ens kunde besvara undersökningen för de förstod den inte. Det som för många år sedan startade med att Henrik Rydström lärde sig läsa och skriva (?) har visserligen spritt sig till några individer i vissa lag men vi är fortfarande ett fåtal. Vi blir fler dock och för att kontrollera denna osunda utveckling uppmanar jag alla klubbledare där ute att snarast se över just er klubbs behov av förbud. 

#JusticeForCSvanemyr

/Thorsten

Annons:
Tänk på barnen
Publicerad: 2012-10-18 15:47

Landslagsveckan är över och snart går ni in i den gråa svenska fotbollsvardagen igen. Eftersom jag ständigt befinner mig i denna gråa dimma är det enklare för mig. Innan vi släpper 2012 års sista landslagsuppehåll, låt oss summera händelserna i fotbollseuropa utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

- Zlatan fick mycket beröm för sin varma klapp till Tobias Sana. Är jag den enda som tycker detta var fel? Tänk på alla barn som satt där framför TV:n och tror att det är ok att missa öppet mål. Hade det inte varit bättre om Zlatan skallat Sana, slängt iväg hans skor och sagt till han att han aldrig mer är välkommen i landslaget. Eftersom acceptans och kärlek från den store lagkaptenen är det enda som numera betyder något i vårt landslag är jag rädd att alla spelare kommer börja göra enkla missar för att sedan springa och söka en varm omfamning hos Zlatan. Oroväckande minst sagt.

- England gjorde en plattmatch mot Polen och skyller på sömnbrist. Uppumpade av koffeintabletter var det inte en jävel i det engelska landslaget som tänkte på att matchen kunde bli inställd och att de istället skulle ägna natten åt evighetsstafett på hotellet. Även här ser jag potentiella lärdomar för våra barn och ungdomar. Vi måste helt enkelt lära dem att gå all-in i högre utsträckning. Jag vill se skolsköterskor som delar ut koffeintabelleter innan mattelektionerna i högstadiet. Barnen ska vara så hypade över att få lära sig liggande stolen att det ska smälla i omklädningsrummet. Blir lektionen av någon anledning inställd är det bara för skolskötersorna att dosera rätt mängd Rohypnol innan vi är på koffeinet igen innan träslöjden.

- Baksidan av Sveriges magiska upphämtning är att vi försatte tyskarna i en chock som säkerligen kommer påverka euron, finansmarknaden och Angela Merkels figur. Läxan för våra barn är dock glasklar. Allt kan skita sig. När som helst. Det spelar ingen roll om du är duktig i skolan, du kommer ändå bli utförsäkrad i framtiden. En positiv person skulle vända på detta och säga att Sveriges upphämtning visar att det aldrig är för sent, så länge man kämpar. Det är kanske sant men troligtvis skiter det sig ändå.

Sammanfattningsvis har vi alltså haft ett landslagsuppehåll som lämnar oss med en generation unga som tror att det är bra att misslyckas, ta droger för att prestera och som i fortsättningen kommer se på livet ur ett strikt pessimistiskt synsätt. Underbart.

/Thorsten

Annons:
Alla vägar leder till Sabbatsberg
Publicerad: 2012-10-15 09:56

Den vanliga morgonproceduren. Försök ta sig upp ur sängen när klockan ringer. På med kläder, snabb frukost. Tunnelbanan mot Rådhuset, promenad över Barnhusbron i höstmörkret. In på Sabbatsberg, korridorerna kan jag vi det här laget. Lämna lappen till sköterskan, frågan om jag är gravid låter jag vara obesvarad. Upp på britsen och sedan långsamt in i helvetet. Känslan av att vara levande begravd när magnetkameran börjar slå. Längre och längre in i denna vita tunnel. Magnetkameran på Sabbatsberg är min fotbollskarriärs eviga följeslagare. Vi är vänner, men vi hatar varandra. Jag hatar den för att den får mig att bli panikslagen. Den hatar mig för att jag överhuvudtaget är så feg att jag får panik. Bultandet fortsätter och jag arbetar hårt för att undvika att skrika. Skador och värk, alltid är det magnetkameran som ska ge svaret på om detta är slutet eller om karriären dansar vidare ett tag till. När jag väl klarat av denna min egen begravning klappar jag om kameran. Han har gjort sitt igen och vi hatar fortfarande varandra lika mycket.

Arbetsveckan är alltså igång och efter en timmes röntgen är det dags för lika mycket fotboll. Alltid finns det någon kroppsdel som mår bra, låt oss använda den.

/Thorsten

Annons: