Till bloggens startsida
Jobbigt att vara supporter
Publicerad: 2012-05-06 23:53

 

Efter det fantastiska Milano-derbyt känns det som om toppfotbollen för herrar nu är avklarad för denna säsong. Visst har vi Champions league finalen om lite mindre än två veckor och Europa leaugue finalen nu på onsdag men toppstriderna i alla de stora ligorna är i stort sett avgjorda. Det får mig att fundera en del på bördan av att vara en supporter. 
 
Jag håller på FC Barcelona. När de vinner och det har de sannerligen gjort en del de senaste säsongerna så mår jag bra och är glad. Men när de förlorar så mår jag så vansinnigt uselt. Då menar jag inte att jag bara mår dåligt en kort stund utan jag mår dåligt ända in i min själlösa kropp. Ingenting kan få mig att må bra! Alla som lika intensivt håller på ett lag vet vad jag pratar om. Helst av allt skulle jag bara vilja titta på fotbollen med objektiva ögon och bara kunna njuta av prestationerna på plan, oavsett om det är Real Madrid som spelar eller Barca. 
 
Här är fotbollen världsunik. Visst finns det fans i IshockeyRugbyBasket med flera. Men det finns ingen annan idrott, eller troligtvis inget annat fenomen som egentligen bara är på skoj som kan beröra på samma sätt som fotbollen. Ibland frågar jag mig varför just fotbollen är så stor? Matcherna är ju långa och ganska händelsefattiga när man jämför med så många andra idrotter. 
 
Ändå tilltalar fotbollen allra mest och vi dårar till supportrar går ständigt igenom en känslomässig berg- och dalbana. Kalla det passion, kärlek eller glädje men faktum är att man lika ofta, om inte oftare, upplever ångest, uppgivenhet och sorg. Det ska bli skönt med en känslomässig semester inför kommande EM.   
 
 
Arash

Annons: