Till bloggens startsida
Toppfotbollen har börjat
Publicerad: 2012-04-03 20:02

Sitter här och inväntar veckans stora fotbollsmatch mellan Barcelona och Milan när tankarna snabbt vandrar iväg mot vår inte lika häftiga liga Allsvenskan. Men det är hur som helst Sveriges bästa fotbollsliga och ligger till grund för hur den inhemska fotbollsutvecklingen formar sig.

Allsvenskan har äntligen dragit igång...tycker många. Allsvenskans start innebär också att vi går mot slutet av de europeiska ligorna och numera endast har norra halvklotets minst underhållande fotbollsliga att vända oss mot. Men man kan ju i alla fall se alla matcher om man önskar eftersom Allsvenskan spelas varje veckodag och under i stort sett alla olika tider.

I ärlighetens namn är jag glad över att Allsvenskan har börjat, vi går mot varmare tider och människor pratar fotboll på stan, eller "pratar fotboll" är kanske en sanning med modifikation. Kanske ska uttrycka mig så här: "folk pratar om 22 män som befinner sig på samma yta med en boll närvarande".

Nej, men skämt åsido. En toppengrej vi har är våra biljettpriser. Jämför man med biljettpriserna ute på kontinenten kan vi praktiskt taget gå gratis på en ligamatch i vår högstaliga. Sedan är ju oftast biljetterna på bänkraderna högre upp billigare än de närmare planen, trots att bollen oftare befinner sig närmare just de bänkraderna högre upp.

Jag har sett en match i årets upplaga. Syrianska FC - IFK Göteborg. En svintråkig match! Syrianska vann för att tillfälligheterna gav dem segern. IFK spelade från matchminut 55 precis som om det var tre minuter kvar av matchen. Pontus Farnerud försökte möta för att få bollen på fötterna men fick istället agera volleybollnät. Matchens behållning var helt klart Tobias Sana. Att han inte spelar från start är en gåta men också beviset på vad som är felet med svensk fotboll.

Trots all min hatkärlek till allsvenskan kommer jag intensivt att följa den och ständigt kritisera den!

Arash

Annons: