Till bloggens startsida
Fallen dröm
Publicerad: 2012-09-24 22:24

 

Det finns hundra saker som är värre än en fallen dröm, men i den stund man inser eller tror att ens dröm har gått förlorad är man otröstlig. Jag vet, för jag har befunnit mig i den stunden och det verkar som om stunden aldrig lämnar mig. Det spelar ingen roll vem man är eller vad man drömmer om. Som barn ser man fram emot att nå sin ultimata dröm, för i den verklighet man lever kan man aldrig föreställa sig något annat.
 
För en fotbollsspelare handlar fotboll inte endast om ett jobb eller nöje, utan det är en livsstil. En påfrestande sådan som kräver stor fysisk disciplin och ett nästan helt utommänskligt psyke. Oavsett nivå är en motgång svår att acceptera. Det spelar sällan någon roll om man är en div 4 spelare eller på gränsen till landslaget. Att inte bli uttagen till en trupp kan smärta lika mycket.
 
Oftast har man möjlighet att göra något åt saken, man kan anstränga sig ännu mer eller jobba på detaljer som gör att man blir bättre. Den värsta känslan är när man vet, när man vet att man aldrig kommer vandra in på de stora arenorna som man förberett sig på under hela sitt liv. När man ser tillbaka på sin karriär och ångar de val man gjort eller ser sig omkring och ser andras framgång.
 
Jag stöter nästan dagligen på människor som någon gång i livet haft en ambition att nå den yttersta eliten eller haft någon annan specifik fotbollsdröm. Extremt få når den och det är bestörtande att höra deras historier. I mitt fall tränade jag konstant. Under hela min fantastiska ungdom valde jag att spela och träna fotboll. Jag har aldrig varit svårare skadad och att jag inte nådde längre beror på mig själv och mina val.
 
En förlorad dröm är som ett mänskligt sår eller ärr. Ett ärr inom en som plågar dig mer än alla ärr man kan se med blotta ögat. För mig verkar det ha blivit ett sår som aldrig riktigt läker utan som med jämna mellanrum slås upp.
 
 
Arash  

Annons: