Till bloggens startsida
Fotboll är logiskt
Publicerad: 2012-05-20 12:34

 

Var det bara jag som slogs av en deja vu igår kväll? Det var precis som när Grekland vann EM 2004Bayern Munchen var uppenbart det bättre laget och "förtjänade" att vinna. Men ibland går det till så här. Ibland vinner det laget som spelar sämst offensiv fotboll och bara ägnar sig åt försvar. Det sjuka med Chelsea var att de var framgångsrika med den metoden flera matcher i rad.
 
Det är tur att fotbollen är logisk. Jag vet att många gillar uttrycket "det finns ingen logik i fotboll" men logisk är just vad den är. Annars hade vi inte ryckt på ögonbrynen när Grekland vann EM eller igår när Chelsea tog med sig Champions League pokalen till London. Hur som helst gratulerar jag Chelsea till titeln.
 
Idag vaknade jag till finalerna av Lennart Johansson Academy Trophy. Jag missade tyvärr första finalmatchen för pojkar födda 1999 men såg hela matchen mellan FC Barcelona och Red Star Belgrade för pojkar födda 1998 och finalen mellan RCD Espanyol och SK Sturm Graz i 97 års klassen.
 
Om dessa matcher fick mig att inse något var det att min kritik mot svensk fotboll många gånger varit förenklad och otillräcklig. Barcelonas pojkar 98 och Espanyols pojkar 97 (som båda vann sina respektive åldersklasser) var mer skolade både tekniskt och taktiskt än topplagen i vårt land på seniornivå. Jag hoppas att tränare landet runt tog sig tiden att titta på dessa matcher. 
 
 
Arash

Annons: