Fotbolltransfers.com - Officiellt: Mikael Dahlberg avslutar karriären
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: Mikael Dahlberg avslutar karriären

Publicerad: 2018-10-31 16:14 Superettan

Helsingborgs IF bekräftar att anfallaren Mikael Dahlberg lägger skorna på hyllan efter den här säsongen.

Mikael Dahlberg, 33, har bestämt sig för att avrunda sin professionella spelarkarriär efter säsongen. Det meddelar Helsingborgs IF på sin officiella hemsida.

– Det har egentligen varit på gång under året och det blev definitivt när jag tog det med Peo (tränaren Per-Ola Ljung) för någon månad sedan. Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont och däremellan har det blivit mycket oro över om jag ska kunna träna och spela eller inte så det känns som att beslutet är fattat åt mig utav min kropp, säger han och fortsätter:

– Att spela fotboll är fortfarande något av det roligaste jag gör. Av den anledningen skulle jag absolut kunna tänka mig att spela ett par år till. Jag är inte less och tycker att det är tråkigt att komma hit, tvärtom tycker jag att det är fantastiskt men det är också de gångerna som jag kan spela fotboll. Däremellan är det oerhört mycket slit och det är lite tråkigt om man känner att man inte längre håller på den nivån som man vill. Fortfarande kan man göra inhopp i vissa matcher och känna att ”nu funkar kroppen” men över tid är det inte hållbart om man inte kan träna mer fotboll.

Dahlberg hann spela över 300 matcher på seniornivå. Förutom Helsingborg har han representerat GIF Sundsvall, Gefle IF, Djurgårdens IF och grekiska Apollon Smirnis.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus