Fotbolltransfers.com - "Det gäller att ha en jävla respekt för 2019"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

"Det gäller att ha en jävla respekt för 2019"

Publicerad: 2018-10-23 15:01 Superettan

Helsingborgs IF är nära ett allsvenskt avancemang. Men klubbens ordförande Krister Azelius har stor respekt för uppgiften att etablera sig på nytt.

Helsingborgs IF kan säkra sin allsvenska återkomst i kväll. Vid seger hemma mot Halmstads BK är saken klar, trots att tre omgångar återstår.

I truppen finns redan väletablerade spelare som Andreas Granqvist, Wanderson, Pär Hansson, Alexander Farnerud, Mohammed Abubakari, Rasmus Jönsson och Markus Holgersson.

HIF:s ordförande Krister Azelius betonar dock att det ändå blir en tuff uppgift att etablera sig i Allsvenskan - om man nu lyckas gå upp.

– Oavsett kontraktsläget i vinter så måste vi nog arbeta med att ge oss förutsättning att själva förstärka, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det här är inte enkelt. Man säger det gång efter annan med nykomlingar. Vi har historien, men man lever inte på historien. Man lever på att ha ett material som räcker och duger till. Det gäller att ha en jävla respekt för 2019, om vi nu går upp. 

Rasmus Jönsson, Darijan Bojanic, Adam Eriksson, Carl Johansson, Jonathan Larsson, Thierry Zahui, och Mikael Dahlberg sitter alla på utgående kontrakt med HIF.

HIF vill inför nästa säsong ha en stabil ekonomi för att kunna agera på sommarfönstret om situationen kräver det.

– Vi måste nog se till att åstadkomma någonting, och ännu kan jag inte svara på hur, i ett sommarfönster. Att göra ett nytt sådant här sommarfönster som vi gjorde i somras, men kanske inte lika spektakulärt. Att ha några muskler kvar att sätta i om det skulle behövas. Det riktigt, riktigt riktiga debaclet är att åka ur 2019. Det får inte ske, så enkelt är det, säger Azelius till Fotbollskanalen.

Olympia Invest har varit högst delaktiga i årets stora värvningar, men HIF vill på sikt kunna värva med egna medel.

– Vi kan inte tro att vi ska vara så unika att vi alltid lyckas göra spektakulära värvningar med en tom plånbok. Det handlar om att bygga, säger Azelius till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Låt oss titta långt, långt fram i framtiden, om det är fyra, fem, sex, eller sju år spelar mig ingen roll just nu, och sätter önskemål på oss själva, vad våra supportrar förväntar sig, vad våra sponsorer förväntar sig, vad staden förväntar sig, vad alla förväntar sig. Det är att vi ska bli ett topplag. Då är det hela tiden väldigt viktigt att kommunicera att det finns ingen anledning att tro att vi kan bli ett topplag i allsvenskan, oavsett om det är tre eller fem eller sju år i framtiden, utan att vi kan leva på samma villkor som de andra.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus