Fotbolltransfers.com - Hysén berömmer Asbaghi: "Har skött det jättebra"
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Hysén berömmer Asbaghi: "Har skött det jättebra"

Publicerad: 2018-10-23 10:44 Allsvenskan

IFK Göteborg ändrade sin taktik och vann måstematchen mot Brommapojkarna. Nu hyllar Tobias Hysén tränaren Poya Asbaghi.

Poya Asbaghi har åsidosatt sin spelfilosofi för att kortsiktigt rädda det allsvenska kontraktet.

IFK Göteborg har ändrat sin taktik och återgått till 4-4-2 och en rakare fotboll. Det gav omedelbar effekt. Laget besegrade Brommapojkarna borta med 2-0 i går kväll.

Tobias Hysén är nöjd med hur Asbaghi agerat under perioden där kritiken varit stor.

– Jag tycker han har skött det jättebra. Det kan inte ha varit lätt för honom det här. Han har ju varit prestigelös och lite släppt på sin filosofi för att klara kontraktet, för att vara helt krass. Han har låtit "Hjalle" (Hjalmar Jonsson) och Hannes (Stiller) ta mycket på träningarna. Sen har de spelat 3-5-2 med U-laget så det är inte bara för de två att kliva in och hux flux ändra på grejerna. Men de har spelat 4-4-2 här förut och vet hur det ska gå till, säger han till Fotbollskanalen.

Hysén betonar dock att det inte är spelartruppen som begärt att byta till 4-4-2.

– Nej, det skulle jag inte säga att vi gjort. Vi har väl mer haft en diskussion om det var läge att börja gå tillbaka till grunderna, lite. Sen har vi aldrig brytt oss om hur vi ska spela, utan det har handlat om att vi inte kan sätta oss i situationer där vi åker på omställningar för att vi försöker trä in bollar i mitten när självförtroendet inte riktigt är där. Då skjuter vi oss själva i foten. Det är lite mer det vi har framfört, att vi kanske velat ha ett lite mer enklare tänk i uppspelen. Det handlar om att tappa bollen på rätt ställen och minimera risken att tappa den på fel ställen, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus