Fotbolltransfers.com - AIK:s sportchef om Mutumbas nya roll: "Har visat enorm höjd"
Foto: Bildbyrån

AIK:s sportchef om Mutumbas nya roll: "Har visat enorm höjd"

Publicerad: 2018-10-22 19:08 Allsvenskan

Martin Mutumba är tillbaka i AIK. Den här gången axlar han rollen som scout och ambassadör för klubben. Nu lovordas han av sportchefen Björn Wesström.

Det var i förra veckan som AIK meddelade att Martin Mutumba, 33, har återvänt för att kliva in i scoutingverksamheten.

I en intervju med fotbolldirekt.se vidareutvecklar sportchefen Björn Wesström vad rollen går ut på.

– Alltså, han jobbar med scouting och kommer att se matcher tillsammans med Tobbe (Tobias Ackerman, chefsscout) men sen kommer han också ha några ambassadörsuppdrag som blir ganska tydligt kopplade till förorten, säger han till fotbolldirekt.se.

På frågan om man plockat in Mutumba bara för att visa att man tar hand om sina före detta spelare svarar Wesström:

– Det kan man väl få tro om man vill det… men han är definitivt en spelare som jag upplever förstår vad som funkar och inte funkar. Det är väl det som är hela grejen med scouting. Det är väldigt sällan speciellt svårt att se vem som är bäst på planen. Det är nog de flesta överens om efter matchen. Det är därför sponsorerna, som kanske inte alltid är de mest analytiska, får utse matchens lirare. Det är ganska krasst vem som var bäst, stack ut mest och gjorde flest roliga saker.

– Det kan man ju se. Men hur ska vi använda det hos oss då? Är det något som är intressant för oss överhuvudtaget? Den sortens egenskaper som var bäst i den här matchen? Det är väl den sortens diskussioner som är intressant att ha med folk. Och där tycker jag att Martin har visat en enormt hög höjd, fortsätter han.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda