Fotbolltransfers.com - Örebro SK om misslyckade affären: "Besara har varit superprofessionell"
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Örebro SK om misslyckade affären: "Besara har varit superprofessionell"

Publicerad: 2018-10-21 20:14 Allsvenskan

Nahir Besara var mycket besviken när hans övergång till Qatar inte blev av. Örebro SK är dock nöjda med hur han agerat efteråt.

Qatariska klubben Al Khor var ytterst nära en värvning av Nahir Besara tidigare i höst.

Men affären fallerade, trots att Besara reste till Qatar i tron om att slutföra affären.

27-åringen kritiserade Örebro SK efteråt. Klubbens vd Simon Åström har fortfarande förståelse för det, men är nöjd med hur Besara agerat.

– Jag har full respekt för den bild som Nahir har och jag har förstås pratat med honom efteråt. Min bild är att vi har haft bra samtal och att vi har lämnat det bakom oss. Nahir ska ha credd för att han är superprofessionell. Han har varit öppen och tydlig med vad han tycker och jag har varit öppen med vad jag tycker. Utifrån det har vi alltid bra diskussioner, säger han till Nerikes Allehanda.

Besara sutter på ett utgående kontrakt och väntas lämna ÖSK som bosman i vinter. Sydkoreanska FC Seoul har scoutat honom på plats.

– Han bestämde sig för att fokusera på det han kan påverka att spela fotboll och det har han gjort på ett fantastiskt sätt, säger Åström till NA.

Besaras misslyckade flytt skapade en del rubriker. Men ÖSK är inte oroliga för att deras rykte fått sig en törn.

– Jag övertygad om att allt som händer kring klubben påverkar bilden av oss, både bra saker och dåliga saker. Vi vill vara en klubb som är duktig på att få hit bra spelare på grund av hur vi spelar fotboll, att spelare kan komma hit och utvecklas, att spelare kan komma hit och trivas i klubben och i stan med den familjära stämning som vi har. Vi ska också kunna vara en språngbräda för spelare som vill ta sig ut på andra äventyr där vi är duktiga på att sälja spelare. Vi har många gånger visat att vi är duktiga på det, samtidigt som vi naturligtvis både vill och behöver utvecklas ännu mer, säger Åström till NA.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus