Fotbolltransfers.com - AIK scoutade Abdo Saidi: "Förstår att han drar till sig intresse"
FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

AIK scoutade Abdo Saidi: "Förstår att han drar till sig intresse"

Publicerad: 2018-10-19 21:30 Superettan

Den lovande mittfältaren Abdo Saidi, 19, har imponerat i Superettan. I kväll scoutades han av AIK. "Det finns många förfrågningar", säger Norrbys sportchef David Kryssman till Fotbolltransfers.com.

Abdelrahman Saidi spelade hela 17 matcher i Superettan redan i fjol. I år har mittfältaren varit helt given i Norrby IF.

19-åringen har gjort tre mål och en assist på 23 matcher i serien så här långt. Nu är Saidi aktuell för en flytt i vinter.

Fotbolltransfers.com kan avslöja att AIK scoutade Saidi när Norrby förlorade mot Örgryte IS med 0-1 hemma på Borås Arena i kväll.

Sportchefen Björn Wesström och chfesscouten Tobias Ackerman var på plats, enligt FT:s uppgifter.

– Jag vet att AIK var här i kväll, men varför eller vem de tittat på vet jag inte, säger Norrbys sportchef David Kryssman till Fotbolltransfers.com och fortsätter: 

– Det var faktiskt även en utländsk klubb som var här, det är inte konstigt, det är en duktig spelare (Saidi). Han är ung och spelar på en svår position. Jag förstår att han drar till sig intresse.

Hur har Saidi utvecklats den här säsongen?

– Han har tagit ansvar, gått från att vara en ung talang till att bli mogen i sitt spel. Man kan säga att han blivit vuxnare.

19-åringen förlängde sitt kontrakt med Norrby tidigare den här säsongen.

– Ja, han har kontrakt till 2021, det känns ganska tryggt att ha honom så länge om ingen snappar upp honom, säger Kryssman till Fotbolltransfers.com.

Tror du telefonen kommer ringa varm i vinter?

– Vet inte, det är svårt att säga. Klart att en sådan spelare borde vara attraktiv för svenska, skandinaviska och till och med europeiska klubbar. Jag hade inte blivit förvånad.

I dagsläget har Norrby inte mottagit några konkreta bud på Abdelrahman Saidi, men intresset är stort.

– Det har varit ganska mycket förfrågningar sista tiden, men inga konkreta saker. Mer undringar och så, men inga bud så här långt, säger avslutar sportchefen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus