Fotbolltransfers.com - Xavi: "För att nå Messis nivå måste Neymar..."
Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Xavi: "För att nå Messis nivå måste Neymar..."

Publicerad: 2018-10-19 18:42 Spanien

Xavi tror sig ha svaret på vad Paris Saint-Germains fixstjärna Neymar behöver göra för att nå Barcelona-profilen Lionel Messis fotbollsmässiga höjder.

Neymar lämnade Barcelona för Paris Saint-Germain förra sommaren. En del har hävdat att den brasilianske superstjärnan tog flyttlasset för att kliva ur Lionel Messis skugga.

Den tidigare Barcelona-mittfältaren Xavi, numera hemmahörande i Al-Sadd, menar att Neymar måste mogna innan han kan nå argentinarens nivå.

– De är annorlunda. Leo visar stor fotbollsmognad. Allt han gör är bra. Neymar är en person som måste mogna, men han känns som en spelare med enorm kapacitet för att göra skillnaden. Trots att han kan bli bättre, så tillhör han de bästa spelarna i världen, säger han till Super Deportivo de Villa Trinidad och fortsätter:

– Messi fortsätter att bli bättre, att utveckla nya kvalitéer och fler förmågor. Han är från en annan planer och vi är lyckligt lottade som varje vecka kan se honom i Barcelona. Han har varit här de senaste 14 åren och förhoppningsvis kommer vi se ännu mer av honom.

Ända sedan flytten till den franska huvudstaden har Neymar omgärdats av flyttrykten. Han har främst kopplats ihop med Real Madrid, men också med Barcelona.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus