Fotbolltransfers.com - Malmös sportchef om Mattias Svanbergs succé: "Inte förvånad"
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Malmös sportchef om Mattias Svanbergs succé: "Inte förvånad"

Publicerad: 2018-10-16 20:17 Utlandsproffs

Mattias Svanberg är redan en favorit hos Bologna-tränaren Filippo Inzaghi. Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson ger nu sin syn på affären.

Mattias Svanberg, 19, lämnade Malmö FF i somras för att fortsätta karriären i Serie A-klubben Bologna och den svenske mittfältaren har redan spelat flera matcher från start.

MFF:s sportchef Daniel Andersson är inte överraskad av det faktum att talangen redan har gjort avtryck.

– Nej, jag kan inte säga att jag är förvånad överhuvudtaget, inte med tanke på den person som Mattias är. Han är så pass målmedveten och har en så stark beslutsamhet. Visst, det kan ta tid att spela in sig i ett nytt lag, men Mattias har gjort det jättebra på den här korta tiden. Förvånad är jag inte alls, säger han till fotbolldirekt.se.

Övergångssumman för Svanberg uppges ha landat på 50 miljoner kronor. Sportchefen vill inte bekräfta om uppgifterna stämmer, men konstaterar att han är nöjd med affären.

– Så klart att vi är nöjda med affären, annars hade vi inte gjort den. Vi är inte bara nöjda för vår egen del, utan även för Mattias skull som verkligen ville det här och han ansåg att det var rätt steg för honom. Det är en del av vår ambition, att få fram egna spelare som sedan tar sig ut i Europa. Vi fortsätter att ha en bra dialog och förhoppningsvis kan vi sedan ta tillbaka dem i framtiden.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus