Fotbolltransfers.com - Bernardo Silva: "Mbappé kommer vinna Ballon d'Or om några år"
Foto: Andrew Boyers/Bildbyrån

Bernardo Silva: "Mbappé kommer vinna Ballon d'Or om några år"

Publicerad: 2018-10-15 19:38 England

Manchester Citys ytter Bernardo Silva menar att Paris Saint-Germains Kylian Mbappé kommer få ta emot Ballon d'or-utmärkelsen inom bara några år.

Kylian Mbappés framfart har inte undgått någon. I somras blev han världmästare med sitt Frankrike och utsedd till mästerskapets bästa unga spelare.

Den flyfotade anfallsstjärnan har fortsatt på det inslagna spåret med klubblaget Paris Saint-Germain. Han står noterad för tio mål och fyra assist på åtta framträdanden i Ligue 1 och Champions League.

Manchester Citys ytter Bernardo Silva, som tidigare varit lagkamrat med Mbappé i Monaco, tror att 19-åringen går en ljus framtid till mötes.

– Ingen trodde att han skulle göra det som han gjort på så kort tid. Från första träningen med honom kunde man se hur han rörde bollen, hur han tog sig förbi försvararna. Man kunde se att han var en annorlunda spelare, säger portugisen till Canal Football Club.

– Han vann VM, han kanske var den bästa franska spelaren. Jag tror inte att han kommer vinna Ballon d'Or i år, men om några år. Jag tror att det blir (Luka) Modric eller (Cristiano) Ronaldo, fortsätter han.

Burnleys isländske mittfältare Johann Berg Gudmundsson är inne på samma spår.

– Jag tror att han kommer bli den bästa spelaren i världen om några år. Jag tvivlar inte på det, säger han till Goal.com.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus