Fotbolltransfers.com - IFK Göteborgs nye sportchef om synen på transfers
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

IFK Göteborgs nye sportchef om synen på transfers

Publicerad: 2018-10-14 12:25 Allsvenskan

Jonas Olsson har ersatt Mats Gren. Han vill nu att IFK Göteborg tar en ny riktning i sitt transferarbete.

Jonas Olsson lämnade sin roll som akademichef i IFK Göteborg för att bli sportchef tidigare i veckan. 

Mats Grens ersättare känner dock inte att något måste fixas snabbt, inte ens optionen för Giorgi Kharaishvili.

– Brådskar gör det väl inte, men man vill ju få klart allting. Även om det är högsta prioritet att säkra det allsvenska kontraktet tittar vi på framtiden också. Jag diskuterar mycket med Olle (Sultan, chefsscouten) som är ute och tittar på spelarna. Annars handlar det om att förbereda laget så bra som möjligt inför mötet med BP och alla tänkbara scenarier som kan uppstå, säger Olsson till GT.

Många klubbar använder sig i dag av digitala verktyg när de letar nya spelare. Men det är inte tillräckligt för Jonas Olsson.

– Det är ett bra hjälpmedel, men för mig är det viktigt att se spelarna live över tid. Så att man verkligen får ut det som man vill ha till sig. Jag tror mer på utbildning av spelare än att byta ut laget i varje fönster, säger sportchefen till GT och fortsätter:

– Silly season är en stor show i dag, men man måste ha spelare över tid och utbilda dem. Blir det för stor omställning i varje fönster är det inte bra. Det handlar om relationer och byter man ut för många människor i en grupp får man börja om från början. I min värld når man inga framgångar över tid på det sättet. 

Jonas Olsson betonar att han vill ha en mix av egna produkter och spelare utifrån. Han är ingen förespråkare av korttidslån, vilket Mats Gren varit känd för.

– Det är en ekonomisk fråga också så klart, men när man värvar någon vill jag att man är tydlig och säger ”Vi tror på dig över tid, om ett par år hjälper vi dig ut i Europa eller så spelar du i Europa med IFK”. Det är viktigt att visa att det finns en plan för spelaren, säger Olsson till GT.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus