Fotbolltransfers.com - Maldini talar ut om Ibrahimovic, Higuain och Gattuso
Foto: Bildbyrån

Maldini talar ut om Ibrahimovic, Higuain och Gattuso

Publicerad: 2018-10-14 11:36 Italien

Milan-ikonen Paolo Maldini, som numera är direktör i klubben, kommenterar anfallarna Zlatan Ibrahimovic och Gonzalo Higuain samt tränaren Gennaro Gattuso.

Los Angeles Galaxys anfallare Zlatan Ibrahimovic, 37, har starkt kopplats ihop med Milan senaste tiden. Svenskens agent Mino Raiola har öppnat för en återkomst.

Paolo Maldini, som delar det sportsliga ansvaret med Leonardo, talar nu ut om en möjlig värvning av Zlatan.

– Ibrahimovic kommer vara för stor för vårt omklädningsrum? Jag tror inte på det. Spelare med den personligheten hanterar det bra i storklubbar. Och vi är en storklubb, säger Maldini till Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Vi tänkte på honom i somras, men det hade varit bättre om vi hade haft Champions League-fotboll. Zlatan har personlighet och är en mästare. Ett lag som vill sikta högt måste generellt ha spelare med stora personligheter. Våra har det, men personer som Higuain och Ibrahimovic hjälper för att dra ut potentialen i andra.

Maldini fortsätter prata om Gonzalo Higuain, som värvades från Juventus i somras, och menar att han är bättre än Inters skyttekung Mauro Icardi.

– Ni frågar mig om Higuain och Icardi. Nå, jag säger Higuain eftersom han är en mästare, en sann mästare. Han höjde det här lagets nivå, inte bara med sina prestationer, utan även med sina mål och sättet han tränar, säger Maldini enligt Goal.com.

Slutligen betonar Maldini att klubben har fullt förtroende för tränaren Gennaro Gattuso.

– Rino är mycket lugnare än vad han låter andra se från utsidan. Under matcher liknar han sig själv som spelare, men under veckan är han utan tvekan en väldigt balanserad person, för han är upptagen med träning. Rino har en stor känsla av tillhörighet, vilket är vad Leonardo och jag vill överföra till Milan, säger han.

– Han har fullt förtroende från vår sida, fortsätter Maldini.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda