Fotbolltransfers.com - "Sålde Makélélé så Beckham kunde sälja tröjor"
Foto: Bildbyrån

"Sålde Makélélé så Beckham kunde sälja tröjor"

Publicerad: 2018-10-13 18:47 Spanien

Den tidigare Real Madrid-tränaren ifrågasätter gigantens transferpolicy. Han lyfter fram Claude Makéléle och Fernando Morientes som två olyckliga exempel.

Den före detta Real Madrid-tränaren Carlos Quieroz talar ut om sin tid i klubben och deras transferpolicy.

– När man får ett erbjudande från Real Madrid, det första man gör är att man accepterar och därefter tänker man igenom det. Under mina första år i Real Madrid var det en säljande klubb, inte en köpande klubb, då jag hade ett mål, att sänka underskottet till noll, vilket presidenten hade lovat klubbmedlemmarna. Policyn var helt enkelt: sex Galacticos, vilka skulle spela i mittfältet och anfallet och Pavones (egna produkter) i försvaret. I truppen hade vi också (Fernando) Morientes och (Claude) Makélélé och båda lämnade, säger till Goal.com och fortsätter:

– Jag trodde i alla fall att jag skulle ha Makélélé och sedan flytta tillbaka (Ivan) Helguera till mittförsvaret, där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Men strax efter att Makélélé lämnat för Chelsea eftersom han inte sålde tillräckligt många tröjor, för att (David) Beckham skulle spela i mitten. Beckhams position var högermittfältare men när jag kom till Real Madrid var den rollen upptagen av (Luis) Figo.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus