Fotbolltransfers.com - Svensson och Berg tror på IFK Göteborgs förändringar
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Svensson och Berg tror på IFK Göteborgs förändringar

Publicerad: 2018-10-12 16:29 Allsvenskan

Gustav Svensson och Marcus Berg ser positivt på att Jonas Olsson, Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller involverats i IFK Göteborgs seniorverksamhet.

I dagarna sparkades Mats Gren och akademichefen Jonas Olsson blev ny sportchef i IFK Göteborg.

Samtidigt plockades klubben upp Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller till seniortruppen som assisterande tränare till Poya Asbaghi.

Landslagsmittfältaren Gustav Svensson, som sitter på ett utgående kontrakt med Seattle Sounders, menar att förändringarna inte påverkar ett eventuellt beslut att återvända till Blåvitt.

– Nej, det gör det inte. Och nu har det hänt så otroligt snabbt. Samtidigt är jag mitt inne i en säsong med mitt klubblag, så det är inget som jag tänker på. Självklart kommer det bli lite annorlunda nu när jag har haft kontakt med Mats (Gren) och så. Men det är svårt att säga om det påverkar mig över huvud taget, säger han till Fotbollskanalen.

Svensson gillar dock att IFK-profiler fått större ansvar i klubben.

– Det tycker jag är bra, så att de förhoppningsvis får tillbaka lite identitet i Blåvitt igen. Det är det jag tycker har saknats, framför allt det här året. Det finns ingen riktig identitet, den här Blåvitt-själen som alltid har funnits under de åren jag varit där. Det tror jag att de tre kan få tillbaka, säger han till Fotbollskanalen.

Svensson kan dock snart förlänga med sin MLS-klubb.

– Vi håller på att förhandla. Vi närmar oss. Det är spännande att se vad som kommer hända. Men det är inget som är klart. Jag är öppen för andra saker om det inte händer något där, säger han till Fotbollskanalen.

Landslagsanfallaren Marcus Berg ser också positivt på att Olsson, Jonsson och Stiller plockats in i A-laget.

– Det är klart att det är kunniga personer. Nu vet jag inte exakt hur Hjalmars och Hannes tränarfilosofi ser ut men det är klart att de har varit i klubben länge och känner till Blåvitt, det tror jag är viktigt. Att man får in sådana personer, som kan bidra vid sidan av planen, säger han till Fotbollskanalen.

Berg har ett år kvar på sitt kontrakt med Al Ain och vet inte om det blir en comeback i Blåvitt.

– Det är Blåvitt och Panathinaikos som jag varit längst i, som jag känner mest för. Jag slog igenom i Blåvitt och det var där jag fick chansen, så det är klart att jag känner extra starkt för IFK. Men det är svårt att säga vad som händer om ett eller två år, men det hade varit fantastiskt om man en dag fick dra på sig den tröjan igen, säger 32-åringen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus