Fotbolltransfers.com - Landslagsspelarna sörjer Harbuzi: "Var med oss i dag"
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Landslagsspelarna sörjer Harbuzi: "Var med oss i dag"

Publicerad: 2018-10-12 00:48 Övriga Sverige

Flera av landslagsspelarna har spelat med Labinot Harbuzi och sörjer sin bortgångne vän.

Nyheten om den tidigare stortalangens död kom som en chock för fotbolls-Sverige på torsdagen. Likaså för flera landslagsspelare.

En av de som sörjer Labinot Harbuzi är högerbacken Mikael Lustig - som uttalade sig efter 0-0-matchen mot Ryssland i Nations League.

– Såklart var det tragiska och chockerande nyheter att ”Labbe” har gått bort. Vi är några som har spelat med honom och vet vilken fantastisk person det är som har lämnat oss. Det var tufft, säger Lustig till C More.

Lustig, som spelade ihop med Harbuzi i U21-landslaget, medger att spelarna pratade om dödsfallet inför matchen.

– Såklart. När man får reda på sådana nyheter så vet man inte riktigt hur man ska reagera. Det går över till chock till ledsamhet och sen på något sätt så ska man försöka fokusera till matchen. Men jag tror ”Labbe” var med oss idag, säger han till C More.

Landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz spelade ihop med Harbuzi i Malmö FF.

– Det är tufft. Vi kom varandra nära i Malmö och det är sorgligt. Han var en fantastisk människa, alltid glad och hjälpsam. Han fanns alltid där och ställde upp för alla, säger Durmaz till SportExpressen.

Sverige spelade inte med sorgeband mot Ryssland, men Durmaz hoppas att det blir någon hyllning i nästa landskamp på tisdag på hemmaplan.

– Det tycker jag absolut att vi ska göra. Om vi inte gör det så är det något som är fel. Vi får se vad förbundet kan göra, någonting kommer det bli. Alltid när folk frågar vem som är den bäste spelaren jag spelat med svarar jag: ”Labbe”. Allt han besatt... tekniken och spelförståelsen, det är det bästa jag sett, säger Durmaz.

Även mittfältaren Gustav Svensson spelade ihop med Harbuzi i U21-landslaget.

– Labinot var en spelare och en kille som var väldigt glad, både på och utanför plan. Han spred mycket glädje och kunskap och var en otrolig talang. Det var tungt att läsa om honom och jag lider med hans familj, säger han till SportExpressen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus