Fotbolltransfers.com - "Är såklart väldigt ledsen - är fruktansvärt tragiskt"
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

"Är såklart väldigt ledsen - är fruktansvärt tragiskt"

Publicerad: 2018-10-11 22:40 Allsvenskan

Labinot Harbuzi avled på torsdagen. Daniel Andersson, numera sportchef i Malmö FF, och Jiloan Hamad, numera i Hammarby, sörjer sin tidigare lagkamrat.

Den tidigare stortalangen Labinot Harbuzi blev bara 32 år gammal. Han gick bort tidigare i dag. Sorgen är stor i fotbolls-Sverige, och hyllningarna har haglat in från alla möjliga fotbollsprofiler.

Harbuzi är främst förknippad med Malmö FF, vilket är klubben han fostrades och slog igenom i. Daniel Andersson, i dag sportchef, har spelat ihop med Harbuzi och var då lagkapten.

– Jag är såklart väldigt ledsen. Det är fruktansvärt tragiskt, säger Daniel Andersson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det var en otroligt talangfull spelare. Fantastisk bollbehandling och passningsspel. Han fick väl inte den karriären han förtjänade riktigt med tanke på de kvalitéer som han besatt.

I dagens MFF-trupp har även Johan Dahlin, Guillermo Molins, Behrang Safari och Rasmus Bengtsson spelat ihop med Harbuzi.

– Vi får såklart vara vaksamma på det. Nu är de tillbaka i morgon från lite ledighet. Vi får stämma av med dem och se till att finnas där för de som behöver det, säger Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Hammarbys stjärna Jiloan Hamad har också spelat ihop med Harbuzi i MFF. Beskedet om vännens död kom väldigt oväntat.

– Jag blev chockad såklart, som alla andra. Man har fortfarande en klump i halsen. Det var jävligt tråkigt att höra. Det var en bra vän, så det är jävligt tråkigt. Labbe var vän med alla, han var alltid tillgänglig för alla, han hade en fin personlighet. Han tog hand om oss när vi kom som unga. Jag har bara bra minnen som kommer upp i huvudet. Och jag kommer alltid att minnas honom som en glädjespridare och underbar människa. Förutom hur bra han var på planen, det vet nog alla som har sett honom spela. Men just människan Labbe, det är det som gör mest ont. Det var en väldigt fin människa, säger Hamad till Fotbollskanalen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus