Fotbolltransfers.com - IFK Göteborg-finansiär vill slopa 51-procentsregeln
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

IFK Göteborg-finansiär vill slopa 51-procentsregeln

Publicerad: 2018-10-11 14:31 Allsvenskan

Ett av bolagen som i somras gick in i IFK GBG Transferintressenter vill att Sveriges slopar 51-procentsregeln. Då köper de gärna in sig i IFK Göteborg.

I somras bildades IFK GBG Transferintressenter. Ett bolag som med externa medel hjälpt IFK Göteborg att värva spelare.

Ett av bolagen som gick in i transferbolaget är JSM Art & Sport AB, som ingår i samma koncern som snabblåneföretagen Cashbuddy och Cash2you.

GT skriver nu att JSM Art & Sport AB bildades för investera i föreningar den dagen 51-procentsregeln slopas. 

– Kan vi ha ett bolag som går in i många föreningar om inte 51-procentspärren fanns och heta samma sak? Det kan vara så att en liten bouleklubb med 20 medlemmar inte kan köpa kläder men tillhör man något större så kan det ju gå, säger vd:n Martin Jönsson till GT.

Jönsson har tidigare varit med och köpt upp spelarrättigheterna till Varbergs BoIS trupp då laget gick upp i Superettan. Han vill att klubbarna i Sverige bolagiseras.

– På sikt tror jag att föreningarna måste bolagisera sig. På gott och ont. Då hade de kunnat notera sig eller någonting som AIK gjorde, för att få in mer pengar. A-lagen och så får nog faktiskt ligga i bolagsform för att få ihop ekonomin, säger Jönsson till GT.

IFK Göteborgs ordförande Mats Engström, som även är ordförande i IFK GBG Transferintressenter AB, ser inget problem med JSM Art & Sports inställning.

– Detta innebär inte att man går in i någon ägarstruktur. Det här innebär att man går med och stöttar en förening som behöver kapital för att gå vidare. Här finns ingen plats att omvandla detta till ägande aktier på något sätt, säger han till GT.

Engström är dessutom emot att slopa 51-procentsregeln.

– Det är heligt för vår del det här med 51-procentregeln. Det finns inte en tanke på att man skulle rucka på den för vår del, säger han till GT.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus