Fotbolltransfers.com - Magnus Pehrsson talar ut om Malmö FF - och det utländska intresset
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Magnus Pehrsson talar ut om Malmö FF - och det utländska intresset

Publicerad: 2018-10-11 10:32 Allsvenskan

Malmö FF sparkade Magnus Pehrsson i maj. Tränaren tycker att beslutet kom för tidigt och berättar om intresset för honom.

I en intervju med fotbolldirekt.se talar Magnus Pehrsson, 42, ut om sortin från Malmö FF. Han tror att vändningen hade kommit även med honom på tränarbänken.

– Vi hade en sämre period där på slutet, det är inget att hymla om. Byter man tränare får man ofta en effekt. Den stora grejen tror jag var uppehållet då man kunde få tillbaka skadefyllda spelare i form igen. Vi var ju inne i ett helt hysteriskt schema en period under våren där vi knappt hann träna mellan matcherna. Självklart tror jag på mig själv och att det hade sett bra ut även om jag fått vara kvar, säger han till sajten.

Pehrsson gläds dock med att MFF lyckats rädda säsongen.

– Jag har fortfarande MFF i mitt hjärta, men jag fick lämna för tidigt. Det är mitt sätt att se på det, men jag har goda vänner kvar i klubben och jag är väldigt tacksam över tiden där, säger han till fotbolldirekt.se.

42-åringen är inte alls förvånad över att MFF tagit sig till Europa League och numera har tätkänning i Allsvenskan. Pehrsson visste dock att det skulle ta tid.

– Nej, det är snarare en förväntad framgång för MFF. Vi byggde om truppen kraftigt i vintras och alla visste, eller jag visste i alla fall, att byter man tio spelare blir det en puckel att ta sig över och sådant kan ta lite tid. Malmö är dock en så pass stark klubb att när de väl kommer över den puckeln, vilket de nu gjort, så är de tillbaka till samma slagkraftiga lag som innan, säger han till fotbolldirekt.se.

I september kom uppgifter som placerade Pehrsson i kroatiska storklubben Hajduk Split. 

– Det stod det, ja. Men jag vill inte kommentera enskilda klubbar. Det har funnits alternativ sedan jag slutade och fick gå från Malmö. Det har både funnits klubbar där jag varit ett av alternativen och sedan har jag tackat nej till två jobb ute i Europa. Det rör på sig, men hittills har jag inte hittat alla parametrar som jag hoppats på. Jag är dock inte orolig. Jag vill hitta det rätta uppdraget, det är det viktiga. Det är dock inte alltid det lättaste när man har en familj som man värnar om. Då kan man inte hoppa på första bästa, utan ibland får man säga nej. Men jag känner mig trygg med att jag kommer få ett bra jobb, säger han till fotbolldirekt.se.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus