Fotbolltransfers.com - Ralf Edström: "Det var på tiden"
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Ralf Edström: "Det var på tiden"

Publicerad: 2018-10-10 12:38 Allsvenskan

IFK Göteborg har sparkat sportchefen Mats Gren. Då jublar klubbens tidigare stjärna Ralf Edström.

IFK Göteborg gjorde stora förändringar på ledarsidan i dag. Den stora nyheten är att sportchefen Mats Gren fått sparken.

– Det var på tiden! Det var väldigt, väldigt väntat. Men det tog lite väl lång tid, tycker jag, säger Ralf Edström till GT och fortsätter:

– En sportchef ska förse tränaren med material att jobba med, och bara som ett exempel så tog han dit (Mikael) Ingebrigtsen innan säsongen. Och vad spelade han? 45 minuter. Om det går dåligt så tittar man först och främst på tränarbänken och skickar dem, istället för de som är högre upp i organisationen.

Mats Gren har ersatts av akademichefen Jonas Olsson.

– Han har varit med som tränare och det är en smart kille. Sedan får man utvärdera efter säsongen. Också Hannes Stiller och Hjalmar Jónsson (som tar över som assisterande tränare) har blåvita hjärtan, säger Ralf Edström till GT.

Blåvitts tidigare sportchef Håkan Mild tror också att Jonas Olsson kommer göra ett bra jobb.

– Jag kan inte uttala mig om Mats Grens arbete. Men jag hoppas att Jonas Olsson som nu tar över får fortsätta. Han är en högst kompetent person som bland annat har gjort ett bra jobb med akademien. Han är en stabil och pålitlig individ, säger han till GT.

SCROLLA NED FÖR ATT
LÄSA NÄSTA NYHET

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com