Fotbolltransfers.com - "Det har aldrig funnits några tvivel om Poya Asbaghi"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

"Det har aldrig funnits några tvivel om Poya Asbaghi"

Publicerad: 2018-10-10 10:47 Allsvenskan

Turbulensen i IFK Göteborg slutade med att sportchefen Mats Gren fått sparken. Tränaren Poya Asbaghi låg aldrig i farozonen, enligt klubbdirektören Max Markusson.

Det var i måndags som Göteborgs-Posten rapporterade att IFK Göteborg bestämt sig för att sparka Poya Asbaghi och Alf Westerberg för att ersätta dem med Hjalmar Jonsson och Jonas Olsson.

På onsdagen meddelade IFK Göteborg att Asbaghi blir kvar som huvudtränare, men att Westerberg får nya uppgifter. 

Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller blir nya assisterande tränare, medan Jonas Olsson ersätter sportchefen Mats Gren.

Klubbdirektören Max Markusson betonar att Asbaghi aldrig riskerade att förlora jobbet.

– Det har aldrig funnits några tvivel från vår sida om att Poya Asbaghi ska träna laget. Han kommer att göra det i dag, han kommer att göra det i morgon och förhoppningsvis kommer han göra det under många år framöver också. Vi vill vara extremt tydliga med detta, säger Markusson till Fotbollskanalen.

Den 33-årige tränaren kommenterar själv uppståndelsen kring honom senaste dygnen.

– Det är klart att det varit väldigt mycket, men det bygger mer på dålig journalistik helt enkelt. Man får alltid göra analyser av det jag gör. Det får man leva med och det tar jag. Men att ta det till en nivå där man går ut med felaktig information som påverkar mig som människa, mitt privatliv och framför allt påverkar verksamheten. Då tycker jag det går för långt och jag tycker att en ursäkt vore på plats men det kommer inte, säger Asbaghi till Fotbollskanalen.

Asbaghi ger även sin syn på de förändringar som gjorts.

– Två personer som jag jobbat väldigt nära med under det här året. Mats är den som tog mig hit och som jag haft en bra relation med hela tiden. Alf har jag jobbat nära med i form av min assisterande tränare. Man upplever en slags tomhet, samtidigt är jag övertygad om att lösningen med Hannes, Jonas och Hjalmar kommer att stärka oss inför slutspurten av allsvenskan, säger han till Fotbollskanalen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus