Fotbolltransfers.com - Källqvist avslutar elitkarriären - men kan stanna i Häcken
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Källqvist avslutar elitkarriären - men kan stanna i Häcken

Publicerad: 2018-10-09 11:09 Allsvenskan

BK Häckens målvakt Christoffer Källqvist har bestämt sig för att avrunda karriären, men kan bli kvar i klubben i en tränarroll.

Christoffer Källqvist, 35, har tidigare berättat att hans skador fått honom att överväga att sluta med fotbollen.

Nu berättar målvakten, som tillhört BK Häcken hela sin karriär, för Fotbollskanalen att han lägger ner elitsatsningen efter säsongen.

– Det blir inte någon fortsatt karriär på elitnivå. Jag kommer inte att skriva på något rent avtal som spelare, i stället blir det nog som någon form av ledare och ”back up”, men det är inget som vi har klubbat igenom än, säger Källqvist till Fotbollskanalen.

35-åringen klarar numera inte av att träna mer än två gånger veckan, vilket ligger till grund för hans beslut.

– Jag har väl kommit till den punkten att jag bara kan vara med på två gånger i veckan på träningen och fungerar numera som en ”back up” om något skulle hända med Peter (Abrahamsson) eller Jonathan (Rasheed). De har även varit så pass friska, så det har varit lugnt. Om jag kör fler än två träningar, så känner jag av det direkt i höften och måste bromsa igen. Det är helt enkelt bara det här jag klarar av, säger Källqvist till Fotbollskanalen.

– Mitt kontrakt går ut efter det här året och jag kan ju inte fortsätta på elitnivå med två träningar i veckan. Så är det. Det är svårt att komma runt, fortsätter han. 

Källqvist har spelat närmare 350 seriematcher för Häcken.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus