Fotbolltransfers.com - "Tror Brommapojkarna kan återupprätta sitt goda rykte"
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

"Tror Brommapojkarna kan återupprätta sitt goda rykte"

Publicerad: 2018-09-25 20:05 Allsvenskan

Den tidigare akademichefen Andreas Engelmark kommenterar den senaste tidens skandaler som har omgärdat IF Brommapojkarna.

Luis Pimenta fick sparken från IF Brommapojkarna efter att det kommit fram att hans ledarstil präglats av pennalism, sexism och rasism.

Kort därpå lämnade Daniel Majstorovic sitt uppdrag som sportchef. Den tidigare akademichefen Andreas Engelmark, numera verksam i Columbus Crew i USA, säger så här om den senaste tidens rubriker.

– Alla klubbar har problem men det är klart att det här har gjort mig ledsen. BP är en klubb för alla och uppenbarligen tyckte klubben att det som hänt var allvarligt nog för att sparka tränaren. Jag hoppas och tror att BP kan återupprätta sitt goda rykte för det är inte bra när allmänheten tappar förtroendet. Samtidigt är det är lätt att glömma att klubben har flera tusen aktiva ungdomar och gör mycket gott för samhället, säger han till fotbolldirekt.se.

Engelmark ger även sin syn på den nye tränaren Roberth Björknesjö.

– Det var faktiskt Robban som tog in mig som akademichef 2016. Vi jobbade jäkligt tätt fram tills att han lämnade för Frej. Det är en kanonbra människa som vill klubbens bästa. Det kommer att bli bra, säger han.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus