Fotbolltransfers.com - Bovar Karim: "Zlatan Ibrahimovic hade också tur"
Foto: Bildbyrån

Bovar Karim: "Zlatan Ibrahimovic hade också tur"

Publicerad: 2018-09-25 18:16 Övriga Sverige

Malmö FF:s tidigare talang Bovar Karim spåddes en lysande framtid, men fick karriären fick en oönskad utveckling.

Likheterna mellan Zlatan Ibrahimovic och tre år yngre Bovar Karim var många. Båda växte upp i Rosengård, fostrades i Malmö FF och flyttade därefter vidare till Holland.

I Bovars fall gjorde han det redan som 15-åring när han skrev på för Feyenoord. Efter två år i den holländska vände han hem till MFF, innan han fortsatte karriären i klubbar som Caluum och Tromsö.

I en intervju med Expressen betonar den förre mittfältstalangen att det krävs att man har turen på sin sida för att gå hela vägen.

– Den enda som verkligen lyckats hela vägen är vår gode vän Zlatan och han har också haft tur. Redan från när vi spelade ihop i MFF till där han är i dag. Det har varit mycket tur, hårt arbete, rätt tränare. Jag har fått se det från väldigt nära håll. Många säger att om man tränar tillräckligt hårt och har tillräckligt stor talang så lyckas man. Ja jo, till stor del men du ska också ha en väldigt stor tur. Det kan jag lova dig, säger han till Expressen.

Han uttalar sig även om sejouren tvååriga sejouren i Feyenoord.

– Jag kände att jag var tillräckligt bra för deras B-lag och i juniorlaget var jag överlägsen, men enligt klubbledningen och tränarna i Feyenoord var jag inte tillräckligt bra för att spela i A-laget. På den tiden vann de Uefacupen och hade många duktiga spelare, säger han.

Karim tillhörde IFK Malmö så sent som i fjol, men har nu lagt skorna på hyllan.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus