Fotbolltransfers.com - Kennedy Bakircioglu: "Har inga tankar på att spela vidare"
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Kennedy Bakircioglu: "Har inga tankar på att spela vidare"

Publicerad: 2018-09-24 17:30 Allsvenskan

Hammarbys ikon Kennedy Bakircioglu, 37, lägger skorna på hyllan i vinter. Trots gårdagens derbyförlust ger han inte upp SM-guldet. "Det är åtta matcher kvar och vi vet om att det händer mycket i fotboll", säger han till Fotbolltransfers.com.

Hammarby IF hade chansen att spela till sig ett bra utgångsläge i jakten på SM-guld. Men gårdagens derby borta mot AIK slutade med förlust.

Henok Goitom blev matchens enda målskytt. Bajens lakapten Kennedy Bakircioglu, som blev kvar på bänken, var besviken efteråt.

– Det är aldrig kul att förlora ett derby, någonstans var AIK nära ett par gånger. De missade straff och hade några chanser. Det var en ganska jämn och tuff match, vi visste att det skulle se ut så här. Till slut hade AIK marginalerna på sin sida, de gjorde 1-0 och då blev det tufft för oss att komma tillbaka. Vi skapade inte riktigt, sedan vet jag inte om Nikolas (Djurdjic) mål är offside eller inte, det var svårt för oss att se från bänken, men det är väldigt trist och tråkigt, säger han till Fotbolltransfers.com.

Hur kan du hjälpa laget när du inte spelar?

– Det är så svårt att påverka, man försöker väl göra det lite innan matchen. Det blir väldigt svårt sen, tror inte någon hör vad man skriker från bänken. Det är alltid så när det är derby, det hörs väldigt mycket och det är ganska svårt att kommunicera med varandra, även fast du spelar och är på planen faktiskt. Det är tråkigt att gå härifrån med en förlust när det var en så viktig match.

Hammarby är numera trea i Allsvenskan och är sju poäng efter ledande AIK. Kennedy ger dock inte upp hoppet om SM-guld.

– Jag vet inte, det är så svårt att säga om tåget har gått eller inte. Det finns rätt många lag som är där och fajtas om det känns det som. Det är åtta matcher kvar och vi vet om att det händer mycket i fotboll, man ska inte ge upp på något sätt, utan vi får först och främst fokusera på oss själva och se till att vi gör bra resultat och gör det vi är bra på. Och fortsätta med det och sedan får vi se, vi får ta en match i taget och se vad det blir av det, säger Kennedy till Fotbolltransfers.com.

Känns det som att slutet är nära för dig nu?

– Det är åtta matcher kvar och det är ju sista året, så det kommer ju ett slut också. Jag försöker att inte tänka på det för mycket, utan försöker ta en match i taget.

Moderklubben Assyriska FF, just nu i Norrettan, har tidigare uttryckt en dröm om att värva tillbaka Kennedy. Men fortsatt spel på lägre nivå är inte aktuellt i dagsläget.

– Nej, inte just nu. Inga tankar som jag har just nu i alla fall, säger 37-åringen.

Hammarbys vd Henrik Kindlund berättade i dagarna att Kennedy jobbar med ett hemligt projekt där klubben kan involveras. Men mittfältaren vill inte berätta om planerna.

– Nej, det är ingenting som jag kan berätta om förrän jag vet till 100 procent att det blir av. Jag kommer inte uttala mig, jag är ledsen. Vi får avvakta och se, säger Kennedy till Fotbolltransfers.com.

Hammarby har ofta betonat vikten av att på sikt få in Kennedy i en roll i organisationen. Men ikonen vet i dagsläget inte vilken roll som skulle passa honom bäst.

– Vi har faktiskt träffats några gånger och diskuterat, och det är klart… vi för diskussionerna i alla fall och så får vi se vad det blir, det vet jag inte nu. Det är också som Henrik sagt, jag har ett projekt på gång och så får vi se vad det leder till. Och det handlar om att ha tid, just nu får vi se. Jag vill först och främst fokusera på det här sista året, och efter det när att lagt sig och man har landat så får man ta en grej i taget, avslutar Kennedy.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus