Fotbolltransfers.com - IFK Göteborg: "Man ska inte se det som att de godkände värvningen av Engvall"
Foto: Mathias Bergfeld/Bildbyrån

IFK Göteborg: "Man ska inte se det som att de godkände värvningen av Engvall"

Publicerad: 2018-09-24 14:30 Allsvenskan

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson talar ut om sportchefen Mats Gren, och situationen kring värvningen av Gustav Engvall.

Offside publicerade i dag ett reportage om Mats Gren, och påstår att han lyckats rädda sitt jobb genom en nära relation till klubbens huliganfalanger.

Magasinet skriver också att Gren sökte ett godkännande från fansen innan han värvade tillbaka Gustav Engvall till IFK Göteborg inför den här säsongen.

I en intervju med Sportbladet bemöter klubbdirektören Max Markusson situationen med Engvall.

– Man ska inte se det som att de godkände eller inte godkände värvningen av Gustav Engvall. Som jag förstått det i Engvallfallet var det var naturligt från Grens sida att känna av stämningen, inte för att söka ett godkännande. Det låg både i klubben och Engvalls intresse att känna hur landet låg innan man fattade ett definitivt beslut. Men jag tolkar det inte som avgörande, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Som jag förstått det gick frågan ut brett ut via vår SLO till supporterförgreningarna. Det var en ganska speciell situation med tanke på hur uppbrottet mellan Engvall och IFK Göteborg varit tidigare. Hur det sedan gick till när dialogen fördes får vi ta med Mats Gren när allt har lugnat ner sig. Nu har vi en viktig match mot Häcken i dag och framför allt på torsdag mot AIK och det är där vårt fokus ligger just nu. Mats Gren står inte anklagad för något brott. 

Markusson betonar att hans förtroende för Gren är orubbat.

– Inget har hänt där. Han är fortsatt sportchef och jag har förtroende för honom på samma sätt som jag har för Poya (Asbaghi) och andra, säger Markusson till Sportbladet.

Offside skriver även att Gren kommenterar spelare inför andra.

– Jag får återkomma om det när jag läst hela reportaget och pratat med Mats Gren mer i detalj. Det gäller både Mats Gren och andra kring klubben – efter säsongen kommer vi utvärdera jobbet som genomförts. Det finns många delar i den utvärderingen, både faktiska resultat och de mjuka värdena kring hur vi vill uppfattas och hur vi ska agera, säger Markusson till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus