Fotbolltransfers.com - Henok Goitom derbyhjälte: "Härlig känsla"
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Henok Goitom derbyhjälte: "Härlig känsla"

Publicerad: 2018-09-23 18:33 Allsvenskan

AIK besegrade Hammarby med 1-0. Henok Goitom missade först straff, och avgjorde sedan med matchens enda mål. Men SM-guldet vill han ännu inte räkna hem.

49 034 personer tog sig till Friends för att se det glödheta derbyt mellan AIK och Hammarby IF. Ettan mot tvåan.

AIK vann till slut med 1-0 och lagkaptenen Henok Goitom stod i centrum. Anfallaren gjorde matchens enda mål i matchminut 76.

– Känns ju bra, 1-0, speciellt när man missar straff. Härlig känsla, säger han med ett leende i den mixade zonen efter matchen och fortsätter:

– Det var en mycket bättre match än vad folk förväntat sig, om man såg matchbilden när vi mötte Hammarby på Tele 2. Det kändes som att vi hade målchanser och att de hade målchanser. I andra halvlek gick det ner lite, men jag tycker att första halvlek ändå var helt okej för åskådarna att se.

Goitom hann alltså bränna en straff tidigt i matchen. Redan i 14:e minuten.

– När jag tar mitt sista steg ser jag att Wiland är helt borta, han har gått till ena sidan och jag ska egentligen bara lägga på andra sidan. Jag vill göra det, men får en träff med knölen och den går utanför. Och det är klart, när det kommer 48 eller 49 000, så vill man ju göra alla så glada som möjligt. Man vet att 1-0 där så förändrar det matchbilden, säger Goitom och fortsätter: 

– För egen del så vet man att man kan tänka på den situationen ganska länge, att det nästan håller i sig hela matchen, så i 15-20 minuter gick jag runt och tänkte på hur jag skulle kväva den negativa rösten. Jag tänkte inte så mycket på varken match, publik eller taktik, utan bara kväva den negativa rösten, för jag vet att så fort den positiva rösten kommer fram så kan jag avgöra.

Till slut bev Goitom framspelad av Tarik Elyounoussi och dundrade in bollen.

– Jag siktade på förstastolpen, just hur jag kom till bollen, det var det enda sättet jag kunde göra mål på, säger 34-åringen.

AIK var tyngre än Hammarby. Men bortalaget saknade inte målchanser. Nikola Djurjic hade en boll inne, men vinkades av för offside.

Och i slutskedet kunde det ha blivit straff för Hammarby efter en tydlig handssituation, men domaren släppte den och AIK kunde bärga tre nya poäng.

– Det är ingen skillnad poängmässigt att vinna den här matchen jämfört med någon annan, men det är en skillnad mentalt, vi lyfts av det här, att göra det inför våra 50 000 på läktaren på hemmaplan, det är klart att det blir skillnad mentalt, men poängmässigt ingenting, säger Goitom.

AIK-kaptenen vill dock ännu inte tänka på SM-guldet, trots sex poäng ner till nya tvåan IFK Norrköping.

– Vi vet att vi måste gå från match till match, det räcker att vi tar ner garden lite grand så blir det lite som det blev mot Norrköping, där vi kände att vi inte alls kommer upp i den nivå som vi kan göra. Nu är det Göteborg som gäller på torsdag och så ska vi gå in stenhårt. Poäng hit eller poäng dit kommer inte förändra vårt sätt att förbereda oss inför Göteborg, säger Goitom.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus