Fotbolltransfers.com - Håkan Ericson om landslaget: "Jag trodde att jag skulle få frågan"
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Håkan Ericson om landslaget: "Jag trodde att jag skulle få frågan"

Publicerad: 2018-09-20 16:27 Övriga Sverige

När Erik Hamrén lämnade jobbet som svensk förbundskapten räknade Håkan Ericson med att han skulle ersätta.

Håkan Ericson gjorde stor succé som förbundskapten för U21-landslaget. Han vann bland annat EM sommaren 2015.

Nu berättar Ericson i en intervju med Sportbladet att han hade hoppats ta över A-landslaget efter Erik Hamrén.

– Jag trodde att jag skulle få frågan, och hade fått signaler både internt och externt på att jag skulle vara en kandidat. Ärligt talat är jag inte helt hundra på att jag hade accepterat, men... Jag såg framför mig att jag skulle ha en halv trupp med spelare som jag hade umgåtts med, vunnit både tre kval och ett mästerskap med. Jag såg en potential att det skulle kunna bli ett lag för många år framöver, säger han till tidningen.

– Det är klart att jag hade haft svårt att tacka nej. Men av någon anledning blev det inte så. För mig är det ett avslutat kapitel – min närmaste chef trodde inte att jag var kapabel till jobbet eller så tyckte han det fanns andra som var bättre. Jag har valt spelare före andra i många år och nu satt jag själv på bänken, det är egentligen inget mer med det, fortsätter Ericson.

Den tidigare U21-förbundskaptenen hymlar inte om att han varit lite bitter, i synnerhet då Janne Andersson gjort succé som förbundskapten.

– Men jag är människa jag också, och det är klart att någon del av mig känner: ”Det kunde ha varit jag”. Kanske hade jag och mitt ledarteam kunnat göra det lika bra eller ännu bättre, med stöd från högre ort och delvis andra, segerrusiga spelare. Det fanns där också, och det behövde jag tillåta mig själv. Det måste få göra lite ont, det måste få finnas en liten typ av bitterhet. Jag har lärt mig att det är så jag måste göra för att bli frisk och se framåt. Jag är en känslomänniska och måste få bearbeta det för att göra bokslut och gå vidare. Min stackars fru Lotta var nog den som såg min kluvenhet som mest, säger Ericson till Sportbladet.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus