Fotbolltransfers.com - Kalmars sportchef: "Givetvis vill man alltid hitta en ny skyttekung"
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Kalmars sportchef: "Givetvis vill man alltid hitta en ny skyttekung"

Publicerad: 2018-09-20 10:18 Allsvenskan

Sportchefen Thomas Andersson Borstam talar ut om hur Kalmar FF förbereder sig inför nästa säsong.

I en intervju med klubbens officiella hemsida talar Thomas Andersson Borstam ut om hur Kalmar FF agerar på transfermarknaden.

– Givetvis tittar vi redan nu på hur vi ska formera oss inför nästa år. Framförallt tittar vi på hur ledarorganisationen och spelartruppen ska se ut, säger sportchefen.

Kalmar har i år varit bättre defensivt än offensivt, vilket kan åtgärdas i vinter.

– Precis som du säger har vi varit starka defensivt och kanske lite svagare i vårt offensiva spel sett till målproduktionen. Vi tittar hela tiden på olika alternativ till förstärkningar, både etablerade och lite yngre spelare. Målskyttar är väldigt eftertraktade internationellt och det kostar mycket pengar. Där gäller det att vi är duktiga i vår scouting och samtidigt kan satsa vidare på våra unga spelare. Det är en utmaning för oss men givetvis jobbar vi hårt för att hitta det vi söker. Givetvis vill man alltid hitta en ny skyttekung, säger Andersson Borstam till hemsidan.

Kalmar har tidigare värvat från bland annat Nigeria och Brasilien och det kan återigen bli aktuellt med de marknaderna.

– Vi tittar både i Sverige och internationellt, inkluderat Brasilien och Nigeria där som du nämnde. Det har byggs upp bra kontaktnät de senaste åren i båda de länderna och givetvis ska vi vårda dessa på ett bra sätt. Vi känner även att vi har bra förutsättningar inför nästa år och sitter på en bra kontinuitet i den befintliga spelartruppen, vilket är viktigt för att ha en bra stomme att utgå ifrån, säger sportchefen.

Andersson Borstam räknar med att värva totalt tre till fyra spelare till nästa säsong. Och den svenska marknaden är givetvis intressant.

– Absolut. Vi scoutar av både Superettan, Division 1 och även lägre ner om det är något exceptionellt som dyker upp. Det vi är ute efter är att hitta rätt spelartyp som kan passa bra i Kalmar. Hittar vi rätt spelare kan det absolut bli aktuellt med förstärkningar därifrån, säger sportchefen.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus