Fotbolltransfers.com - Kevin Walker: "Jag lämnade inte Giffarna i skiten"
Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Kevin Walker: "Jag lämnade inte Giffarna i skiten"

Publicerad: 2018-09-19 16:50 Allsvenskan

Djurgårdens mittfältare Kevin Walker, 29, talar ut om sin bosmanflytt från GIF Sundsvall.

Säsongen 2014 var han med och förde upp GIF Sundsvall i Allsvenskan igen. Därefter lämnade Kevin Walker för Djurgårdens IF som bosman.

En övergång som inte var särskilt populär bland GIF-fansen. Nu talar Walker ut om det hela.

– Man förstår fansen och deras besvikelse för en spelare som betytt mycket för laget. Men det var inga astronomiska summor som Ari (Skúlason) lämnade för heller. Att jag lämnar gratis, det är ju bara så Bosmanregeln ser ut. Jag hade gärna sett att de fått lite betalt för mig, men samtidigt fick vi alla gå ner rejält i lön när vi åkte ur, så det är lite ge och ta. Det finns inga hard feelings från min sida mot Giffarna. Den besvikelse som var känner jag mer en positiv vibe för, att folk hellre hade velat att jag skulle vara kvar. Jag väljer att tolka det så, säger han i GIF-podden på ST-sporten.

Nyheten om flytten kom ut samtidigt som Sundsvall firade det allsvenska avancemanget. Men det förste inte festen för Walker.

– Jag hade en jäkligt bra fest. Någonstans kändes det som ett perfekt läge att dra för min del. Jag hade varit där i 3,5 år och avslutade med att ta upp Giffarna igen. Det kände jag var ett bra sätt att avsluta kapitlet på. Så jag lämnade inte Giffarna i skiten, säger han i GIF-podden på ST-sporten.

Walker medger att han redan inför den sista säsongen i Sundsvall var inne på att han skulle lämna.

– Jag hade tagit beslutet att kanske inte vara kvar i Giffarna efter säsongen, efter ett möte vi hade i spelarrådet i början av året med Johan Nikula (ordförande). Det var tajt om pengar för träningsläger och sådant. Vi spelare fick betala vårt läger till Barcelona själva. Vi alla ville bidra till att vi skulle bli starka som grupp, det var kul att se en annan miljö under försäsongen, komma iväg och träna och umgås på ett annat sätt än hemma, säger han i GIF-podden på ST-sporten.

– Men jag sa där och då vad jag tyckte och Giffarnas problem är det ekonomiska och att bygga upp en … hur ska jag formulera mig rätt? ... en miljö där spelare vill vara kvar och inte lämna för andra svenska klubbar. I den miljön måste förutsättningarna finnas för att känna att klubben kan ta mig vidare, fortsätter Walker.

Walker startade samtliga 30 matcher i Superettan under sin sista säsong med Sundsvall. Mittfältaren är nu inne på sin fjärde säsong med Djurgården och har kontrakt över säsongen 2020.

ARTIKELN PRESENTERAS AV:
KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ
HAJPADE ODDS!
Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus