Fotbolltransfers.com - De Rossi öppnar för flytt: "Skulle inte må dåligt"
Foto: Bildbyrån

De Rossi öppnar för flytt: "Skulle inte må dåligt"

Publicerad: 2018-09-15 18:18 Italien

Romas mittfältsikon Daniele De Rossi öppnar för att avsluta karriären i Major League Soccer, berättar han.

Daniele De Rossi, 35, har tillbringat hela karriären i Roma, men äran att få vara en fanbärare för sin klubb har också kommit med ett stort ansvar.

– Vet du vad det innebär att vara en symbol för Roma? Det är ett enormt ansvar som man alltid bär på sina axlar. Det betyder att man inte har något val, säger han till Il Romanista och fortsätter:

– När jag förr hade erbjudanden (att lämna) eller när vi var på randen till konkurs eller när saker inte gick bra, när någon ringer är det inte jag som svarar, jag är Roma i det avseendet att jag tillhör Roma, eller fansen av Roma. Jag, Daniele De Rossi, är Roma-fansens egendom.

Han berättar även att han kan tänka sig att avsluta karriären i USA och i Major League Soccer.

– Jag skulle inte må dåligt över att lämna Roma som 35-åring och ha två år i Amerika. Jag hade känt mig som ett avskum om jag lämnat för två år sedan för en annan italiensk klubb. Jag vill uppleva Amerika, men jag kan göra det som en spelare eller på semester, vilket jag redan har gjort den här sommaren. På samma sätt kan jag uppleva Boca Juniors som en supporter på läktaren eller på planen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus