Fotbolltransfers.com - Nahir Besara: "Jag känner mig sviken av ÖSK"
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Nahir Besara: "Jag känner mig sviken av ÖSK"

Publicerad: 2018-09-14 14:07 Allsvenskan

Nahir Besaras övergång till qatariska Al-Khor SC sprack i sista stund. Nu riktar han skarp kritik mot Örebro SK.

Den allsvenske stjärnan Nahir Besara, 27, var ytterst nära att flytta till Qatar och Al-Khor.

Han berättar för Nerikes Allehanda att han var överens med klubben om ett kontrakt fram till maj nästa år.

Örebro SK berättade dock i går att affären spruckit. Nu förklarar Besara situationen.

– Jag sa till ÖSK dagen innan jag flög ner, jag har det på sms, att övergångssumman inte är förhandlingsbar. Jag vill ha ett ja eller ett nej, annars åker jag inte. De sa "ja, åk dit". Alltså trodde jag att det var klart mellan klubbarna. Jag bad om att få det på papper från ÖSK, att de godkände budet, så att jag kunde ta med det ner. De lovade, men jag fick inget papper, säger han till NA.

– När jag sitter på planet får jag veta att ÖSK lämnat ett nytt bud till Al-Khor, med diverse klausuler som gör att jag kostar nästan dubbelt så mycket. Det gjorde att klubben i Qatar drog sig ur. De hade lämnat ett bud, vilket inte var förhandlingsbart. ÖSK godkände det genom att låta mig åka ner, fortsätter Besara.

27-åringen hymlar inte om att han är irriterad över hur ÖSK skött affären.

– Ja, det är jag. Jag var väldigt noga med att jag inte ville åka om ÖSK inte var okej med det bud som fanns. Och väldigt tydlig med att det bud som fanns inte var förhandlingsbart. Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK, säger Besara till NA.

ÖSK-stjärnan betonar att han kommer spela av säsongen utan problem. Men situationen kan påverka hans beslut om en eventuell förlängning med klubben.

– Jag är besviken nu, och vill inte säga så mycket om det. Men säg så här: Jag hade kunnat spela ut säsongen i Qatar, den är slut i maj, och efter det kanske återvänt till ÖSK. Min fru har ett jobb i Örebro som hon trivs bra med, och i maj är hennes föräldraledighet över... Jag trivs väldigt bra här, med alla i laget. Som det känns nu påverkar det som hänt nu absolut hur jag ser på framtiden, säger han till NA.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus