Fotbolltransfers.com - Kalmar FF räknar inte med Nanne Bergstrand denna säsong
Foto: Bildbyrån

Kalmar FF räknar inte med Nanne Bergstrand denna säsong

Publicerad: 2018-09-13 16:04 Allsvenskan

Nanne Bergstrand drabbades av utmattningsdepression i somras och är sjukskriven. Han lär inte återvända till Kalmar FF innan säsongen är över.

I slutet på juli meddelade Kalmar FF att tränaren Nanne Bergstrand tog en paus på grund av sjukskrivning.

En månad senare bekräftade klubben att det rörde sig om utmattningsdepression för att undvika ryktesspridning.

Just nu leds laget av Jens Nilsson, Henrik Rydström, och Festim Pasho. Nu berättar Kalmar för Fotbollskanalen att de inte räknar med Nanne innan säsongen är över.

– Vi räknar med att Jens, Henrik, och Festim leder laget tills säsongen är slut. Något annat tror jag inte på, utan Nanne ska få den tiden han behöver. Sedan får vi se hur processen ser ut och hur lång tid det tar, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till sajten och fortsätter:

– Nanne, jag, och en rehabkoordinator kommer att träffas tisdag nästa vecka. Det går inte att börja från noll upp till hundra, det inser både jag och Nanne. Vi får hitta en väg där först och främst Nanne känner sig pigg, mår bra, och kan återvända till ett normalt liv. Sedan får vi göra en rehabiliteringsplan utifrån det och det gör vi nästa vecka. Det trappas sedan upp successivt. 

Det är oklart om Nanne ens återvänder som huvudtränare för Kalmar.

– Det vet vi inte heller och vi vill inte sätta den pressen på honom, inte nu i alla fall. Ju mer tiden går och vi närmar oss november-december, då måste vi veta om han känner att han orkar, vill, och kan vara chefstränare, eller om vi ska hitta en annan uppgift i föreningen. Vi har avtal med honom över 2019 och det ska vi förhålla oss till, säger Rosenlund till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Nästa artikel (scrolla ner)

Sista artikeln

Inga fler artiklar att ladda