Fotbolltransfers.com - "Därför fallerade Mbappés övergång till Chelsea"
Foto: Charles Platiau/Bildbyrån

"Därför fallerade Mbappés övergång till Chelsea"

Publicerad: 2018-09-13 13:45 Övriga Europa

Paris Saint-Germains supertalang Kylian Mbappé kunde ha hamnat i Chelsea, redan för sex år sedan.

Kylian Mbappé, 19, är i dag en av världens mest eftertraktade spelare. Men Paris Saint-Germain håller hårt i sin anfallsstjärna.

2012 kunde han dock ha hamnat i Chelsea. Det är Premier League-klubbens tidigare scout Serge Daniel Boga som berättar varför Mbappé inte anslöt efter ett provspel.

– Chelsea var de första som erbjöd honom ett provspel. Vi gjorde det innan Real Madrid. Jag hade en vän som jobbade för Nike, Denis Chantron, och när jag var i Frankrike träffades vi och han sa "Har du hört om den här unge killen Mbappé? Han spelar för Bondy, en liten klubb från Paris förort". Jag sa att jag inte hade det och han sa "Du måste titta på honom". Jag åkte dit och tittade på honom och ringde tillbaka till honom direkt och sa "Lyssna, den här killen är verkligen något", säger han till Goal.com och fortsätter:

– Jag berättade för Chelsea om honom och lät dem göra sin sak. Jag rindge alla i Chelsea som jag jobbade med, som Jim Fraser. Jag sa "Lyssna, jag har den här killen som du måste titta på". Jag hämtade honom med sin familj. Han var skicklig, som han är nu. Han spelade mot Charlton och vann med 7-0. Efter en vecka i Chelsea gick vi till kontoret. Vi sa "Lyssna, vi uppskattar det vi sett av dig men vi måste bjuda in dig till ett nytt provspel och så får vi se efter det". Jag kommer än i dag ihåg vad mamman sa. Hon pratade på franska med Fraser och jag översatte. Hon sa till mig "Lyssna, min son kommer inte komma tillbaka. Om de vill ha honom måste de ta honom nu eller så kommer de tillbaka om fem år för att vilja köpa honom för 50 miljoner euro". Det är vad hon sa till mig. Jag sa "Nej, jag kan inte säga det till dem. Det är för kaxigt för mig". 

– Men hon hade rätt. Det var inte 50 miljoner euro utan 180 miljoner euro som någon betalade. Så hon visste vilka kvalitéer hennes son hade och hon hade rätt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Kommentarer skapas med Disqus